in ,

Luie oplossing 20 jaar geleden zorgt dat Y2K-bug nu computers, parkeermeters en kassa’s uitschakelt

Parkeermeters, kassa’s en een professionele worstelvideogame zijn in de fout gevallen van een computerstoring met betrekking tot de Y2K-bug.

De ‘Y2020’-bug, die veel betalings- en computersystemen offline heeft gehaald, is een langdurig neveneffect van pogingen om de Y2K of millennium-bug op te lossen .

Beide komen voort uit de manier waarop computers datums opslaan. Veel oudere systemen drukken jaren uit met behulp van twee getallen – 98 bijvoorbeeld voor 1998 – in een poging geheugen te besparen. De Y2K-bug was een angst dat computers 00 als 1900 zouden behandelen in plaats van 2000.

Programmeurs die de Y2K-bug wilden vermijden, hadden twee brede opties: hun code volledig herschrijven, of een snelle oplossing toepassen genaamd “windowing”, die alle datums van 00 tot 20, vanaf de 2000s, in plaats van de 1900s zou behandelen. Naar schatting 80 procent van de in 1999 gerepareerde computers gebruikte de snellere, goedkopere optie.

“Windowing, zelfs tijdens Y2K, was de slechtste van alle mogelijke oplossingen, omdat het het probleem op gang bracht,” zegt Dylan Mulvin van de London School of Economics.

Coders koos 1920 tot 2020 als het standaardvenster vanwege het belang van het middelpunt, 1970. “Veel programmeertalen en systemen verwerken datums en tijden als seconden vanaf 1970/01/01, ook wel Unix-tijd genoemd”, zegt Tatsuhiko Miyagawa, een ingenieur bij cloud platform provider snel.

Unix is ​​een veelgebruikt besturingssysteem in een verscheidenheid van industrieën, en deze “epoch-tijd” wordt als een standaard beschouwd.

De theorie was dat deze raamsystemen tegen de tijd dat 2020 zou zijn verouderd, verouderd zouden zijn, maar velen hangen nog steeds rond en in sommige gevallen was de kwestie vergeten.

“Bugs repareren in oude legacy-systemen is een nachtmerrie: het is spaghetti en niemand die het heeft geschreven is er nog steeds,” zegt Paul Lomax, die de Y2K-bug voor Vodafone afhandelde. “Het is duidelijk dat ze ervan uitgingen dat hun systemen in 2020 al lang buiten gebruik zouden zijn. Veel mensen zoals in de jaren 60 dachten niet dat hun code er nog zou zijn in het jaar 2000.”

Die systemen die de quick-fix hebben gebruikt, hebben nu het einde van dat venster bereikt en zijn teruggedraaid naar 1920. Facturen van nutsbedrijven zijn naar verluidt met de datum 1920 geproduceerd , terwijl tienduizenden parkeermeters in New York City zijn gedaald creditcardtransacties vanwege de datumfout.

Lees verder bij de bron: Nieuwe wetenschapper

Photo by Terinea IT Support


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wilders boos om optreden ’naïeve’ VN-gezant Jeanine Hennis bij rouwplechtigheid omgebrachte Iraakse militieleider

Van het gas af: ‘1,5 miljard euro is genoeg voor waterstofinfrastructuur’