in , , ,

Luisteren naar onze leiders, anders stort alles in: ECB waarschuwt voor politieke onzekerheid

Het risico van abrupte koersdalingen op de financiële markten is door politieke onzekerheid verder toegenomen. Dat kan , en daarmee ook de financiële stabiliteit en , in gevaar brengen.

Daarvoor waarschuwt de Europese Centrale Bank (ECB) in een donderdag gepubliceerd rapport.

De ECB wijst onder meer op de onzekerheid over het toekomstige economische beleid in de , nu Donald Trump daar president wordt. De gevolgen voor zijn nog zeer ongewis, maar het is niet ondenkbaar dat bijvoorbeeld de handel van eurolanden erdoor wordt geraakt.

Ook in veel Europese landen staan verkiezingen op stapel. Daar dreigen eveneens regeringen aan de macht te komen met een sterk naar binnen gerichte blik. De ECB vreest dat ook daardoor de handel het kind van de rekening wordt.

Bovendien kunnen noodzakelijke hervormingen komen stil te liggen. Sluimerende zorgen over de houdbaarheid van schulden van sommige zwakkere eurolanden zouden daardoor weer de kop op kunnen steken.

Banken in het eurogebied kampen nog altijd met de gevolgen van de lage rente en een trage economische groei. Daardoor blijven de winstvooruitzichten voorlopig aan de magere kant.

Wel is de voor steeds strengere regels in de financiële sector de laatste tijd wat afgenomen, constateert de ECB.

Lees verder via de Bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Partij voor de Dieren neemt chemtrails serieus en pleit voor parlementair onderzoek

Donald Trump veegt vloer aan met media: “Jullie zijn allemaal leugenaars en moeten je schamen”