in , , ,

Lukt het niet analoog dan maar digitaal: Brussel wil digitale belemmeringen binnen Europa wegnemen

De wil één digitale Europese markt creëren waardoor webwinkelen in andere landen, het afsluiten van een abonnement bij een willekeurige Europese provider en het verkrijgen van toegang tot meer films en muziek eenvoudiger moet worden.
Dat blijkt uit een plan dat  eurocommissarissen Günther Oettinger en Andrus Ansip woensdag presenteerden. Het plan voor één digitale markt moet 415 miljard euro aan extra groei opleveren.

In het voorstel pleiten Oettinger en Ansip voor uniforme regels en infrastructuren voor de digitale .

De digitale Europese markt moet gebouwd worden op drie pilaren: Betere toegang tot online producten en diensten in heel Europa, het stimuleren van de ontwikkeling van digitale netwerken en diensten en de Europese digitale economie maximaal laten groeien.

Webwinkelen

Zo wil de Europese Commissie dat het voor burgers eenvoudig wordt online goederen te bestellen bij webwinkels in alle Europese landen. Daarvoor zouden regels rond bijvoorbeeld bezorging en labels gelijkgetrokken moeten worden.

Bovendien moeten de kosten van bezorgen in geheel Europa omlaag, menen de Eurocomissarissen.

Copyright

Daarnaast stelt de Europese Commissie voor om copyright op Europees niveau te gaan regelen. Nu is het zo dat een Nederlandse gebruiker van bijvoorbeeld Netflix de dienst in niet kan gebruiken omdat het bedrijf daar nog geen rechten heeft.

Nu moeten bedrijven bijvoorbeeld filmrechten nog per land regelen waardoor het aanbod in Nederland anders kan zijn dan dat in Frankrijk.

Telecommarkt

Ook moet er op termijn één Europese telecommarkt ontstaan. Er wordt in Europa al gepraat over het invoeren van netneutraliteit en het afschaffen van roamingkosten, waardoor bellen, sms’en en mobiel in het buitenland een stuk duurder is dan in het thuisland.

Uiteindelijk zouden Europese burgers overal hetzelfde moeten betalen voor mobiel of vast internet en andere telecomdiensten.

Macht

In het plan staat ook een voorstel om de macht van sommige internetbedrijven te monitoren en aan te pakken. Nu vallen sommige internetaanbieders niet onder dezelfde regels als traditionele concurrenten.

De wil dat alle bedrijven dezelfde eisen krijgen en daardoor transparanter zijn over hun werkwijze, voorwaarden en prijzen.

Lees verder via: NU.nl

Photo by Free Grunge Textures – www.freestock.ca


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
demiurg
4 jaren geleden

alle brievenbussen worden verwijderd. Jammer voor de zieken en ouderen

Nik
4 jaren geleden

Er staat in de Wet – 1 bus per 5000 inwoners
.
Wat zegt de staat !! “Ik heb schijt aan jullie -en aan de Wet ” .

JhW
4 jaren geleden

De burger laat zich constant in de maling nemen en chanteren -door Fascistische criminelen. Stemmen daarna toch weer VVD en PvdA.
..
Alles wordt weg gehaald of af gesloten – onder verschillende drogredenen

Ex-CIA-piloot verklaart onder ede dat de Twin Towers niet geraakt zijn door vliegtuigen

IMF dreigt hulp te stoppen als Europese belastingbetaler Griekenland niet opnieuw redt