in , ,

Maar natuurlijk joh: ’Afschaffen dividendtaks nog duurder’, kan oplopen tot wel tweeënhalf miljard euro

Het afschaffen van de dividendbelasting is waarschijnlijk nog veel duurder dan het doet voorkomen. Het kostenplaatje kan makkelijk oplopen tot wel tweeënhalf miljard .

Dat stelt fiscalist Michiel Spanjers op basis van cijfers uit de Miljoenennota 2019 die deze krant heeft gepubliceerd. Spanjers is verbonden aan de Universiteit Leiden en was eerder adviseur bij het ministerie van Financiën.

In de Miljoenennota staat dat het innen van de dividendbelasting volgend jaar nog 5,6 miljard euro oplevert voor de schatkist. Het afschaffen van de belasting het jaar erna zou echter netto slechts 1,9 miljard euro kosten.

Als de dividendbelasting wordt afgeschaft in het jaar dat die bruto 5,6 miljard opbrengt, zou dat de schatkist, volgens een eerdere maatstaf van Financiën, netto maar liefst 2,4 miljard kosten (43 procent van het totaal).

„Ik durf te zeggen dat het richting de 2,5 miljard gaat.”

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hilarisch door de mand vallen: Zo ziet nou fake nieuws op tv eruit

Gerucht: Pechtold gaat in oktober aftreden