in ,

Macht naar de verzekeraars gebracht: Premie omhoog en zorgtoeslag voor bijna iedereen minder!!

Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben de afgelopen weken een brief gehad met een nieuwe voorschotberekening voor hun zorgtoeslag. Het is belangrijk het bedrag goed te controleren, want zowel de inkomensgrenzen van de zorgtoeslag, als de hoogte van de zijn omlaag gegaan.

Als de de toeslag voor 2015 te hoog heeft ingeschat, moet het te veel betaalde bedrag in 2016 worden terugbetaald. In 2013 betaalden huishoudens 600 miljoen teveel ontvangen zorgtoeslag terug, dit jaar gaat het om ongeveer hetzelfde bedrag. Het controleren van de voorschotberekening kan met een proefberekening op de site van de Belastingdienst/toeslagen.

In de praktijk gaan alle huishoudens met een inkomen tussen de 23.000 en 37.000 euro erop achteruit. Al met Prinsjesdag liet het weten dat de inkomensgrens van de zorgtoeslag voor tweeverdieners zal dalen van 37.145 euro naar 32.650 euro. Het beperken van de zorgtoeslag begon in 2013, toen partners met een inkomen tot 42.438 euro nog zorgtoeslag kregen. Ook steeds minder alleenstaanden ontvangen de toeslag om hun zorgpremie te betalen. Hun inkomensgrens daalt van 28.482 euro in 2014 naar 26.316 euro komend jaar.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit

Dankzij Monsanto’s Roundup in 2025 de helft van de baby’s autistisch