in ,

Macht naar de verzekeraars gebracht: Premie omhoog en zorgtoeslag voor bijna iedereen minder!!

Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben de afgelopen weken een brief gehad met een nieuwe voorschotberekening voor hun zorgtoeslag. Het is belangrijk het bedrag goed te controleren, want zowel de inkomensgrenzen van de zorgtoeslag, als de hoogte van de uitkering zijn omlaag gegaan.

Als de Belastingdienst de toeslag voor 2015 te hoog heeft ingeschat, moet het te veel betaalde bedrag in 2016 worden terugbetaald. In 2013 betaalden huishoudens 600 miljoen teveel ontvangen zorgtoeslag terug, dit jaar gaat het om ongeveer hetzelfde bedrag. Het controleren van de voorschotberekening kan met een proefberekening op de site van de Belastingdienst/toeslagen.

In de praktijk gaan alle huishoudens met een inkomen tussen de 23.000 en 37.000 euro erop achteruit. Al met Prinsjesdag liet het kabinet weten dat de inkomensgrens van de zorgtoeslag voor tweeverdieners zal dalen van 37.145 euro naar 32.650 euro. Het beperken van de zorgtoeslag begon in 2013, toen partners met een inkomen tot 42.438 euro nog zorgtoeslag kregen. Ook steeds minder alleenstaanden ontvangen de toeslag om hun zorgpremie te betalen. Hun inkomensgrens daalt van 28.482 euro in 2014 naar 26.316 euro komend jaar.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
johan
5 jaren geleden

De naïeve Nederlandse Burgers worden voortdurend in de maling genomen -bestolen -en moet mee betalen aan de hoge kosten in de zorg -waar ze zelf geen gebruik van mogen maken. De burger betaald onder de : drogredenering “onkosten rijzen de pan uit” [uitspraak van Hans Hoogervorst] –mee aan de veel te hoge -en kostbare behandelingen voor de Rijken -en de peperdure onderzoekskosten alsmede dure medicijnen – waar diezelfde burger zelf niet van kan profiteren -omdat zijn polis ontoereikend is . Deze oplichting wordt met name gesteund en in stand gehouden door de ministeries Justitie -en volksgezindheid. De Calvinistische burger durft daarover toch niets te zeggen – Tja alleen “het is toch de overheid” – die is toch zuiver. !!! Slaap ze

Errol
5 jaren geleden

Bestolen worden we zeker, maar dat is niet nieuw. Ik herinner me nog dat de verantwoordelijke minister Hoogervorst, mede verantwoordelijk voor de marktwerking in het zorgstelsel, luid en publiekelijk verklaarde: “Door de marktwerking in de zorg wordt het voor de consument alleen maar beter en goedkoper”. Nou, dat hebben we geweten. Maar het is dan weer zo een VVD-er waar ik het liefst op ga braken…. Uiteindelijk maakt het voor een H. Hoogervorst of een de C. de Jager of een E. Brinkman (om maar eens wat “coryfeeën” te benoemen), toch niet zoveel uit hoe hoog de zorgpremie wordt, want betalen kunnen ze dat toch wel met hun mooie baantjes in het verschiet en hun nevenactiviteiten, maar de minder koopkrachtigen betalen wederom het gelag….

EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit

Dankzij Monsanto’s Roundup in 2025 de helft van de baby’s autistisch