in , , ,

Macron dolblij dat “niet de Franse belastingbetaler” het coronaherstelfonds betaalt, 3x raden welke wel…

Zou het soms de Nederlandse belastingbetaler zijn. Wat denk je?

Terwijl Nederland de wonden likt – opnieuw moet ons land de portemonnee trekken voor de transferambities van Zuid-Europa. Terwijl hier een bezuiniging van €4000 per huishouden dreigt, gaan in Frankrijk de tricolores uit.

Want daar kan nu flink worden geïnvesteerd in allerlei prestigeprojecten die Macron aan z’n herverkiezing moeten helpen. En ja, van ons geld.

Dat is niet alleen een populistisch credo, dat wordt ook bijna letterlijk zo gezegd door Macron. Hij jubelt dat “niet de Franse belastingbetaler” opdraait voor de honderden miljarden die onder het mom van het coronaherstelfonds worden gepropt in een fonds om Zuid-Europa te spekken.

Maar voordat het fonds gevuld wordt, kan Macron alvast een ererondje in de Franse pers maken. Daar spreekt hij over allerlei plannen om – met geld van de ‘zuinige vier’ – Frankrijk eens even een make-over te geven. Hij zegt:

“Het Franse herstelplan, dat op 24 augustus wordt gepresenteerd, zal worden gebruikt om “de werkgelegenheid van jongeren te financieren”, “onze kleine en middelgrote ondernemingen, onze ambachtslieden, onze handelaars”, “toerisme maar ook de thermische renovatie van gebouwen”, ‘Waterstof, elektrische batterijen … alles waarmee we banen kunnen creëren’, zei hij.

Het staatshoofd bevestigde dat “het niet de Franse belastingbetaler” is die het herstelplan “zal betalen,” “omdat we ons inzetten om nieuwe eigen middelen te creëren.”

“Eigen middelen” zijn trouwens een eufemisme voor Europese belastingen. En het zal vermoedelijk niemand verbazen als die op de één of andere manier alleen geheven gaan worden in ….

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
55e7d440485bb114a6da8c7ccf203163143ad6e1555377417429 640 eurobonds

Met Coronafonds de Schuldenunie ingerommeld: ‘Hierna Europese belastingen ingevoerd als een dief in de nacht!’

5G 1563343065

Team wetenschappers toont aan dat 5G de mens in antenne verandert en virussen stimuleert