Macron door Gele Hesjes aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof

Niet in de kranten te lezen…

Francis Lalanne, een van de belangrijkste leiders van de Gele Hesjes in , kondigde eind februari 2019 in de Franse krant “Libération” aan de Franse president Emmanuel en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner voor het Internationaal Strafhof te vervolgen.

In een door hem geïnitieerde kon Lalanne de 250.000 stemmen verzamelen die nodig zijn om een aan te spannen. Lalanne beschuldigt Macron en Castaner van misdaden tegen de menselijkheid en beroept zich op artikel 35 van de mensenrechten.

Enkele dagen geleden berichtte de Franse media dat de klacht nu op 11 juni 2019 met de vereiste handtekeningen bij het Internationaal Strafhof was ingediend. In de mainstream media wordt hier nauwelijks iets over bericht.

Het verzoekschrift begint met een uitleg van de die op 1 juli 2002 in werking is getreden en wat zijn definitie van een misdaad tegen de menselijkheid is: “Een misdrijf tegen de menselijkheid is een van de volgende handelingen wanneer het wordt gepleegd in het kader van een wijdverbreide of systematische aanval op burgers…”. Lalanne heeft hier de “acties” van de tegen de demonstranten opgesomd.

Het gebruik van geweld door de Franse politie tegen de Gele Hesjes, waarvan sommige zich zeker niet hebben onderscheiden door pacifisme, is onevenredig en verwerpelijk, aldus Lalanne. Lalanne, zanger, artiest en “Geel Hesje”, lanceerde de petitie ongeveer drie maanden geleden op change.org. Op zijn reis naar Den Haag werd Lalanne vergezeld door twee advocaten die zijn toegelaten tot het Internationaal Strafhof.

De rechtszaak gaat tegen Macron en Castaner omdat zij de belangrijkste bevelhebbers van de politie zijn, zei Lalanne. De politie gebruikte tijdens de demonstraties wapens tegen de demonstranten, die worden gedefinieerd als “oorlogswapens”: Handgranaten en harde rubberen kogels. De Franse president en zijn minister konden zich niet beroepen op hun immuniteit voor het Internationaal Strafhof, aldus een advocaat van Lalannes. Zij zouden in Frankrijk immuniteit genieten, maar niet voor het Internationaal Strafhof.

Lees verder bij de bron: Tref.eu Webcafé


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie Den Haag blijft nog steeds te wit!? korps trekt te weinig allochtonen aan

Hittegolven kwamen vroeger vaker voor dan nu