Macron krijgt weer zijn zin: Georgieva krijgt leiding over het IMF als troostpleister

De Franse president heeft weer zijn zin gekregen. Eerder loodste hij al een voor hem gunstige verdeling van de topposities binnen de (Von der LeyenMichel, Lagarde) door Europese Raad en Parlement.

Maar nu wist hij ook in de nominatie voor Lagardes opvolger bij het Internationaal Monetair Fonds zijn zin door te zetten.

De EU nomineerde niet de Nederlander Jeroen Dijsselbloem, zoals de Duitse regering wilde, maar de Bulgaarse Kristalina Georgieva.

wilde beslist dat iemand uit Oost- het zou gaan leiden. Het is een soort goedmakertje voor het feit dat politici uit het oosten van de EU in de verdeling van de topposities van de EU werden overgeslagen.

Georgieva werd eerder genoemd als voorzitter Europese Commissie

Kristalina Georgieva is sinds 2017 directeur van de en was eerder dit jaar enkele maanden interim-voorzitter. Eerder werd ze genoemd als mogelijk voorzitter van de Europese Commissie.

Maar die post ging uiteindelijk naar Ursula von der Leyen.

Ook Buitenlandbeleid EU en leiding VN gingen aan haar voorbij

Het was niet de eerste keer dat Georgieva gepasseerd werd. In 2014 was ze in de running als mogelijke Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlandbeleid van de EU. Maar die post ging uiteindelijk naar de Italiaanse Mogherini.

En in 2016 verloor ze de race om de positie van secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Want dat werd Ban Ki-moon. Tijdens die race was er nog veel te doen over de vraag of Georgieva niet in haar werktijd voor de Europese Commissie campagne aan het voeren was.

Leiding IMF als troostpleister

….

Lees verder bij de bron: Novini.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Den Haag creëert tweedeling en discrimineert: wet geldt niet voor nikab dragers

Gaat de prijs voor zorg in Nederland in 2020 weer omhoog?