in , , , ,

Macron verbiedt verenigingen die opkomen voor eigen volk

(DonkeyHotey2018, Creative Commons CC BY-SA)

Op 6 april berichtten we al dat en zijn regering van plan waren om Le Bastion Social, een nationalistische groepering die zich ondermeer over minderbedeelden van het eigen volk ontfermt, te verbieden. (lees meer) Le Bastion Social beschikte over lokalen in Lyon, Aix-en-Provence, Chambéry, Marseille en Straatsburg waar ze daklozen kunnen opvangen, verzorgen en herbergen, een soort patriottische Poverello zeg maar.

De vereniging, met de slogan ‘Les nôtres avant les autres’, wat zoveel betekent als ‘eigen volk eerst’, was al lang de doorn in het oog van het politiekcorrecte clubje.

Wel, het is zover, Le Bastion Social wordt buiten de gesteld. Niet alleen Le Bastion Social trouwens. Ook Petits Reblochons, l’association Lugdunum, le cercle Frédéric-Mistral, le cercle Honoré-d’Estienne-d’Orves, l’association Arvernis et Solidarité Argentoratum moeten eraan geloven.

Eerder verboden: Ordre Nouveau, OAS, Occident en Jeunesses nationalistes révolutionnaires

Sinds de Tweede Wereldoorlog werden in al enkele nationalistische groeperingen verboden: Organisation de l’Armée Secrète (OAS) in 1961, Occident in 1968, Ordre Nouveau in 1973 en Jeunesses Nationalistes Révolutionnaires en 2013.

Le Bastion Social kwam onder vuur te liggen wanneer op 16 februari een  de Frans-Joodse essayist en filosoof Alain Finkielkraut tijdens een gele hesjesbetoging in Montparnasse zwaar beledigde.

Vier dagen later, tijdens een diner van CRIF (Conseil Représentafif des Instititions Juives de France), kwam Macron terug op dat incident en verwees hij naar het groeiend antisemitisme in de Franse samenleving. Daar beloofde hij  komaf te maken met enkele nationalistische groeperingen. Wie hoopte dat hij de islam, verantwoordelijk voor het incident en het oprukkend antisemitisme met de vinger zou wijzen, was er voor de moeite.

Neen, het waren de meisjes en jongens van Le Bastion Social die de volle lading kregen.

Of een regering over de legitimiteit beschikt om verenigingen te verbieden, is nog maar de vraag. Is dit niet eerder aan rechtbanken en hoven voorbehouden? Opent dat niet de deuren om alle andersdenkenden het zwijgen op te leggen?

Macron gaat hier zijn boekje ver te buiten. Het toont nog maar eens aan dat individu niet kan leven met afwijkende meningen.  We hebben maar een antwoord: Macron dégage!

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

Macron komt met maatregelen om de ‘woede' van Gele Hesjes weg te nemen, heeft geen “wow-effect”

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer dan 200 defensie-gebouwen moeten gerenoveerd worden of erger en dat van 100 miljoen, zal het lukken?

Hoe de media belangrijke informatie over 5G verdoezelen