Makers film Van Gogh geloven in AIVD-complot

De makers van 2/11 Het spel van de wolf, een speelfilm over de nasleep van de moord op Theo van Gogh, suggereren dat de aanslag op de filmmaker te voorkomen was geweest.

De AIVD had volgens de makers aanwijzingen dat Van Gogh doelwit was. Maar het bewijs – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.

In de film, met Susan Visser als teamhoofd van de AIVD, worden betrokkenen van destijds met naam en toenaam genoemd. Van de Westelaken: “We hebben niet juridisch laten uitzoeken of dat wel is toegestaan. Als er betrokkenen zijn die bezwaren hebben, dan merken we dat later wel.”

Opgeofferd

De makers suggereren in de film dat Van Gogh werd opgeofferd om een grotere vis te vangen. “Dat is een stelling die je in een fictiefilm wel kunt onderzoeken. Of het waar is? Ik denk dat wij er wel heel dichtbij zitten. In elk geval hoop ik dat de politiek er goed naar gaat kijken.”

Lees verder via Wel.nl.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 30 september 2014

    […] De makers van 2/11 Het spel van de wolf, een speelfilm over de nasleep van de moord op Theo van Gogh, suggereren dat de aanslag op de filmmaker te voorkomen was geweest. De AIVD had volgens de make…  […]

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: