in

Makers film Van Gogh geloven in AIVD-complot

De makers van 2/11 Het spel van de wolf, een speelfilm over de nasleep van de moord op Theo van Gogh, suggereren dat de aanslag op de filmmaker te voorkomen was geweest.

De had volgens de makers aanwijzingen dat Van Gogh doelwit was. Maar het bewijs – afgeluisterde telefoongesprekken – is opeens verdwenen.

In de film, met Susan Visser als teamhoofd van de AIVD, worden betrokkenen van destijds met naam en toenaam genoemd. Van de Westelaken: “We hebben niet juridisch laten uitzoeken of dat wel is toegestaan. Als er betrokkenen zijn die bezwaren hebben, dan merken we dat later wel.”

Opgeofferd

De makers suggereren in de film dat Van Gogh werd opgeofferd om een grotere vis te vangen. “Dat is een stelling die je in een fictiefilm wel kunt onderzoeken. Of het waar is? Ik dat wij er wel heel dichtbij zitten. In elk geval hoop ik dat de er goed naar gaat kijken.”

Lees verder via Wel.nl.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog even over die bijstandsmoeders propaganda die 2000 Euro krijgen per maand

Juncker moet van noodfonds ESM afblijven