in ,

Malware besmet geldautomaten en kopieert pinpasgegevens

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen voor geraffineerde malware die geldautomaten kan infecteren en criminelen in staat stelt om op grote schaal pinpasgegevens te kopiëren en geldcassettes te legen. De malware heet Skimer en werd voor het eerst in 2009 ontdekt.

Sindsdien zijn er tientallen verschillende varianten in allerlei landen aangetroffen, waaronder Duitsland, Frankrijk, , en , zo meldt Kaspersky Lab.

Na de installatie van de malware hebben criminelen volledige controle over de besmette geldautomaat. Zo kunnen ze de automaat in één groot skimapparaat veranderen, aangezien de malware in staat is om de gegevens van gebruikte pinpassen en andere betaalkaarten te kopiëren, waaronder rekeningnummers en pincode.

De criminelen laten Skimer vaak eerst een aantal maanden allerlei pinpasgegevens kopiëren voordat ze verdere activiteiten ondernemen, zoals het legen van de geldautomaat, het updaten van de malware, het verzamelen van de gekopieerde betaalkaartgegevens of het verwijderen van de malware, zaken die opvallen en de hack verraden.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Alberto OG cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze maand is weer een feestje voor de deurwaarders

Frankrijk durft, Frankrijk laat zien hoe je de regering aanpakt