in

‘Malware geeft overheden toegang tot smartphones’

Beveiligingsbedrijven Kaspersky en Citizen Lab hebben malware ontdekt waarmee overheden en complete toegang tot smartphones kunnen krijgen. Kaspersky en Citizen Lab ontdekten de malware onafhankelijk van elkaar, en werkten samen aan het wereldkundig maken van hun vondst.

De malware wordt door de beveiligingsbedrijven Remote Control System genoemd, en is ontworpen door het Italiaanse bedrijf Hacking Team. Met de malware kunnen en politie de locatie van de gebruiker bijhouden, geluid opnemen via de microfoon en zelfs de 's van de telefoon overnemen.

Ook biedt de malware toegang tot alle e-mailberichten, sms'jes en het adresboek van de telefoon. Ook is er toegang tot de bel- en zoekgeschiedenis en apps als en Skype. En omdat ook alle toetsaanslagen bijgehouden kunnen worden, wordt praktisch elke actie door de malware in de gaten gehouden.

via nu.nl.

Photo by IntelFreePress


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Iedereen is al gechipped: NS test bankpas in plaats van OV-chipkaart

Hoe privaat is de zorgverzekeraar eigenlijk?