in , ,

Man probeert zelfmoord te plegen in Tweede Kamer

Volgens een beveiliger in de Tweede Kamer heeft er zojuist een man zelfmoord proberen te plegen in de Tweede Kamer. Dat meldt AD-verslaggever Jan Hoedeman op Twitter. “Optillen”, schreeuwt VVD-Kamerlid Arno .

Op beelden is te zien dat de man uiteindelijk neer is gekomen. Ambulancepersoneel is aanwezig in de zaal, die verder ontruimd is.

Kamervoorzitter Arib biedt eerste hulp bij springer Tweede Kamer: ‘Ze is wel een boss’

Een man zou zojuist hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen in de zaal van de Tweede Kamer. Op beelden is te zien dat Kamervoorzitter Arib zich samen met het ambulancepersoneel ontfermd over de man.

Inmiddels zou hij met een brancard de zaal hebben verlaten, meldt RTL-journalist Floor Bremer. Het is nog onduidelijk hoe de man er aan toe is.

Op Twitter wordt in ieder geval vol lof gereageerd op het optreden van Arib. “Je kan veel zeggen van Arib, maar ze is wel een boss”, klinkt er.

Tweede Kamer-springer kondigde zelfmoord aan: ‘Moet dit doen om wakker te schudden’

De  man die zojuist een zelfmoordpoging deed in de Tweede Kamer, deed dit om aandacht te vragen voor de legalisering van medicinale cannabis.

Het zou gaan om Hans Kamperman, een activist uit Groenlo die al veertig dagen voor de Tweede Kamer actie voerde voor versoepeling van de wet voor .

“Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden”, schrijft hij in een Facebook-post. “Ik kan ze niet bereiken met mijn boodschap.”

Kamperman ziet in cannabis een oplossing voor een duurzame aarde, en stoort zich eraan dat het volgens hem zo wordt gecriminaliseerd terwijl de tabaksindustrie ‘5 miljoen doden per jaar’ veroorzaakt. “Ik doe dit voor de aarde, de mensen, ze moeten wakker worden.”

Aan het einde van zijn post neemt hij afscheid. “Zo jammer dat het zo moet, ik was zo graag bij jullie gebleven.”

 

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevr.H.Groote
3 jaren geleden

Wat verschrikkelijk en dit helpt niet de politiek wordt niet wakker geschud hierdoor, ze ruimen het op, stoppen even met de vergadering en gaan weer verder met “het Landsbelang”!

Dat het in het land gaat om Mensen is zo weer vergeten.
Heel veel mensen worden wanhopig door zorgen, angst, pijn ziekte, niet gehoord worden.
Wie weet hoeveel mensen per dag zelfmoord plegen? De tweedeling in Nederland is onmenselijk. Als mensen redelijk en normaal om hulp vragen worden ze “niet te woord gestaan”. De hulp bij medisch objectiveerbare beperkingen gaat via de Zorgverzekering die bezuinigd want die wil winst maken! Alleen met hulp van een goede huisarts en/of verpleegkundige krijgen mensen thuis hulp. Zg. 24 uurs zorg is 4 x half uurtje via Thuiszorg. € 75.000.
Mensen met psychische problematiek krijgen helemaal geen hulp wachtlijst bij psychiater en door de gemeente worden ze aan hun lot overgelaten. Beschermd Wonen wordt niet aangevraagd Huishoudelijke hulp en begeleiding wordt geweigerd. Reden; De Gemeente heeft een beperkt budget”! Onzin in Groningen hebben alle Gemeenten sinds 2015 (de transitie van de zorg) hun begroting op orde. Omdat het zg. Zorgbudget van de Overheid niet geoormerkt is.
Dat is express gebeurd, zodat de Gemeente uit geldzucht de hulp stop ging zetten want mag in de kas Alg. Middelen dat is misdadig.
Hoeveel mensen maken uit wanhoop een eind aan hun leven?
Dat zijn arme mensen ziek wanhopig geen geld om hulp in te kopen of de juiste medicijnen. Wanneer wordt deze regering wakker?

Goed idee: It is time. #deletefacebook

De grote vervanging: Europa’s geboorte Crisis