in , ,

Man probeert zelfmoord te plegen in Tweede Kamer

Volgens een beveiliger in de Tweede Kamer heeft er zojuist een man zelfmoord proberen te plegen in de Tweede Kamer. Dat meldt AD-verslaggever Jan Hoedeman op Twitter. “Optillen”, schreeuwt VVD-Kamerlid Arno Rutte.

Op beelden is te zien dat de man uiteindelijk neer is gekomen. Ambulancepersoneel is aanwezig in de zaal, die verder ontruimd is.

Kamervoorzitter Arib biedt eerste hulp bij springer Tweede Kamer: ‘Ze is wel een boss’

Een man zou zojuist hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen in de zaal van de Tweede Kamer. Op beelden is te zien dat Kamervoorzitter Arib zich samen met het ambulancepersoneel ontfermd over de man.

Inmiddels zou hij met een brancard de zaal hebben verlaten, meldt RTL-journalist Floor Bremer. Het is nog onduidelijk hoe de man er aan toe is.

Op Twitter wordt in ieder geval vol lof gereageerd op het optreden van Arib. “Je kan veel zeggen van Arib, maar ze is wel een boss”, klinkt er.

Tweede Kamer-springer kondigde zelfmoord aan: ‘Moet dit doen om politiek wakker te schudden’

De  man die zojuist een zelfmoordpoging deed in de Tweede Kamer, deed dit om aandacht te vragen voor de legalisering van medicinale cannabis.

Het zou gaan om Hans Kamperman, een activist uit Groenlo die al veertig dagen voor de Tweede Kamer actie voerde voor versoepeling van de wet voor wiet.

“Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden”, schrijft hij in een Facebook-post. “Ik kan ze niet bereiken met mijn boodschap.”

Kamperman ziet in cannabis een oplossing voor een duurzame aarde, en stoort zich eraan dat het volgens hem zo wordt gecriminaliseerd terwijl de tabaksindustrie ‘5 miljoen doden per jaar’ veroorzaakt. “Ik doe dit voor de aarde, de mensen, ze moeten wakker worden.”

Aan het einde van zijn post neemt hij afscheid. “Zo jammer dat het zo moet, ik was zo graag bij jullie gebleven.”

 

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goed idee: It is time. #deletefacebook

De grote vervanging: Europa’s geboorte Crisis