in ,

Mannen vinden dat Australische wet niet op hen van toepassing is vanwege islamitische organisatie, $200.000 boete

Het blijft toch telkens clashen, die “westerse” wereld en Islam. Waarom nou zo’n onnozel hoog bedrag als boete, voor het kappen van bomen en het bouwen van wat bouwwerken zonder vergunningen? Laten we het maar houden op een voorbeeld stellen, hoe vreemd dan ook.

Twee moslimbroeders die beweerden dat de Australische niet op hen van toepassing is, zijn een boete van $ 100.000 opgelegd wegens minachting van de .

Mustapha en Diaa Kara-Ali lachten naar verluidt toen de rechter vandaag de straf in Sydney’s Land and Environment Court overhandigde, nadat ze gedwongen waren om te verschijnen voor het kappen van bomen op een terrein in het noordwesten van Sydney zonder toestemming van de gemeente.

De broeders hadden geprobeerd te beweren dat de islamitische organisatie die zij bestuurden, Diwan Al Dawla, op religieuze gronden was vrijgesteld van de Australische wetgeving.

Ze faalden in hun bepleit en kregen een boete van $ 100.000 voor wat een rechter een ‘flagrante’ schending van een gerechtelijk bevel noemde met betrekking tot bouwwerken om een ​​islamitisch religieus centrum op hun landgoed in Colo te bouwen.

Zij en hun bedrijf werden veroordeeld op 12 aanklachten wegens minachting van de rechtbank.

Een woedende Mustapha Kara-Ali verliet de rechtbank op donderdag en zei: “Onze is priem, het kruis behoort in de vuilnisbak van de .”

In zijn geschreven oordeel zei rechter Terence Sheahan dat het paar bevelen had genegeerd om voor de rechtbank te verschijnen en pas opdaagde na te zijn gearresteerd. Mustapha had gezegd dat de rechtbank zou kunnen leiden tot ‘hit squadrons’ die hem achtervolgen.

“De Heilige beschouwt gerechtigheid als een hoogste deugd en ik verzeker de verdachten dat deze rechtbank die deugd nastreeft in alle gevallen waarin zij handelt, precies zoals de Heilige Koran van haar aanhangers eist”, zei de rechter.

Diaa was de enige directeur van Southern Chariot Stud Pty Ltd, die eigenaar was van het pand aan de rand van Sydney.

De broers bouwden een religieuze plek naast de Colo-rivier en velde bomen totdat Hawkesbury City Council medio 2018 tussenbeide kwam en hen opdracht gaf de ongeoorloofde werken te stoppen.

De broers slaagden er niet in om bouwwerkzaamheden aan het pand te stoppen, die uiteindelijk vier vlaggenmasten, een boothelling, een muur en poorten bevatten. Bouwwerkzaamheden waren ook begonnen aan een reeks gebouwen.

In september vertelde Mustapha de raad dat hij een probleem had met de ‘religieuze symboliek van de rechtbank’.

In het bijzonder maakte hij bezwaar tegen het St George Cross op zowel het Australische wapen als het wapen van de NSW, dat, zei hij, terugging naar de kruistochten, een reeks middeleeuwse religieuze oorlogen tussen islamitische en christelijke strijdkrachten.

“Hoe kan het zijn dat van mij wordt verwacht dat ik loyaal ben aan de religieuze symbolen van een andere religie, omdat dergelijke symbolen een dwingende kracht krijgen?”, Zei hij vorig jaar in een inzending die rechtvaardigde waarom hij niet naar de rechtbank zou gaan.

“Om aanwezig te zijn bij een rechtbank die de religieuze symbolen van de kruistochten verdedigt, is religieus onaanvaardbaar.”

Hij zei dat een religieuze vereniging zoals Diwan Al Dawla “kan kiezen om zich niet aan de staatswetten te houden” in kwesties van religieuze praktijk.

“Wij geloven dat de NSW-rechtbank religieuze symbolen die de kruisvaarderoorlogen uit de middeleeuwen vertegenwoordigen, aanmoedigt en aanspoort tot religieus geweld tegen ons door een groep hit-squadrons die de wens delen om hun eigen religieuze symbolen te handhaven die zij als officieel beschouwen de onze, “zei hij.

Op een gegeven moment zei Mustapha dat een afgehakte varkenskop buiten de poorten was gedumpt, wat het bewijs was van een “hit squad” -aanval.

De rechtbank stemde in met het verzoek van de broeders om de zaak naar de bemiddeling te sturen, zodat zij konden voorkomen dat zij in een rechtszaal waren waar de symbolen die zij als religieus beschouwden, aanwezig waren.

Maar rechter Sheahan zei: “helaas bleek de follow-up tevergeefs te zijn” en de zaak kwam terug voor de rechtbank.

Toen ze nog steeds niet opdaagden, werd het paar gearresteerd en gedwongen te verschijnen.

In zijn gepubliceerde beslissing merkte Justice Sheahan op dat de Australische Nationale Imams Raad in 2017 advies heeft uitgebracht over het gerechtelijke proces en de deelname van moslims.

Dit stelde dat “moslims in zich aan de wetten van dat land moeten houden”.

Maar Mustapha wees het advies af en zei: “Dat document hoort in de prullenbak. Ik onderschrijf de raad niet en ze zijn het niet waard om ‘imams’ genoemd te worden … die raad vertegenwoordigt mij niet of mijn religie. Ze zijn hypocriet “.

De rechter antwoordde: “Als dat jouw positie is, is dat prima, maar de rechtbank onderschrijft het document en de rechtbank onderschrijft de beginselen in dat document.”

Sheahan merkte ook op dat moslims die het Australische staatsburgerschap op zich nemen een specifieke belofte doen om de wetten van Australië ‘na te leven en te gehoorzamen’.

Hij zei dat hij de “oprechtheid” van de volgelingen van Diwan Al Dawla erkende, maar zei dat de rechtbank “niet probeert zich te bemoeien met hun religieuze verplichtingen en praktijken, als zodanig”.

Hij verwierp Mustapha’s bewering dat hij een “fundamentele godsdienstvrijheid” had om planologische wetten of de rechtbank buiten beschouwing te laten.

In zijn uitspraak zei Justice Sheahan ook dat hij het ‘nieuwsgierig’ vond dat de mannen onvermurwbaar waren dat de wet niet op hen van toepassing was, maar dat ze bereid waren gebruik te maken van het juridische systeem als het ging om de ‘fiscale status’ en ‘privileges’ van hun religieuze organisatie.

Het paar lachte toen ze de boete’s kregen, werd door 9 Nieuws gemeld.

Tussen hen en de organisatie legde de rechtbank boetes op voor in totaal meer dan $ 100.000 elk.

Als ze eind juni niet worden betaald, krijgt elke persoon $ 2000 per maand aan zijn factuur toegevoegd totdat de boete is vereffend.

Ze zullen ook moeten laten zien hoe zij de site zullen rehabiliteren.

Lees verder bij de bron: news.com.au


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politiestudie naar Syrië-terroristen zit vol denkfouten, uitvluchten en vergoelijkingen

Rusland biedt hulp aan Venezuela en Cuba om ‘illegale’ VS-sancties te ‘overwinnen’