in , ,

Marktwerking: Zorgverzekeraars gaan chronisch zieken mijden door strenge regels

Strengere Europese regels leiden ertoe dat verzekeraars een grotere buffer moeten aanhouden ten opzichte van hun risico’s. Voor zorgverzekeraars betekent dat: hoe meer chronisch zieken, hoe groter de buffer moet zijn.

Verzekeraars moeten vanaf volgend jaar een buffer aanhouden van minimaal 15 procent van hun bruto schadelast. Dat is het bedrag dat ze jaarlijks moeten uitkeren.

Die regel geldt ook voor zorgverzekeraars en dat vormt een probleem, zo zeggen de zorgverzekeraars zelf. Dat schrijft het Financieele Dagblad maandag op basis van een brief van de verzekeraars aan de Tweede Kamer.

Als een zorgverzekeraar veel chronisch zieken heeft, is de schadelast hoger, en moet ze een hogere buffer aanhouden. Verzekeraars krijgen dus een extra prikkel om zoveel mogelijk gezonde klanten binnen te harken en chronisch zieken te weren, zo schrijven ze zelf.

Dat is precies wat veel verzekeraars overigens nu al doen. Zo probeert zorgverzekeringsreus VGZ met dochter Promovendum hoogopgeleiden binnen te hengelen. Dat is lucratief, want hoogopgeleiden betalen wel premie, maar gaan veel minder naar de dokter.

Aan de andere kant wordt het chronisch zieken ook nu al heel moeilijk gemaakt door ze bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen te weigeren. Voor de basisverzekering mogen verzekeraars overigens niemand weigeren.

Compensatie

Verzekeraars worden wel door de overheid gecompenseerd als ze veel klanten met een hoog risico hebben. Schippers wil de compensatie daarvoor zelfs uitbreiden. Maar voor het aanhouden van extra buffers worden ze niet gecompenseerd. Hoewel de verzekeraars dat op dit moment niet met zoveel woorden zeggen, is dat waarschijnlijk ook de inzet van hun pr-offensief naar de politiek: nog meer compensatie voor dure cliënten.

Lees verder via Stop de bankiers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

MIJN ECHTGENOTE EN IK ZIJN BEIDEN HELAAS CHRONISCH ZIEK EN WIJ HEBBEN AANTOONBAAR CA 20% NETTO INKOMEN INGELEVERD AAN BEZUINIGINGEN!
ONDERZOEKEN GEVEN AAN DAT DE GROEP CHRONISCH ZIEKEN KEIHARD DE DUPE ZIJN VAN HET GEWETENLOZE EN ONMENSELIJKE BELEID VAN DE HUFTERS IN DEN HAAG EN VAN DE ZORGVERZEKERAARS. WIJ ZIJN VERUIT HET ZWAARST GETROFFEN DOOR DE BEZUINIGINGEN
EN TOCH GAAN ZE GEWOON DOOR!
EEN FATSOENLIJK LEVEN WORDT ZE ONMOGELIJK GEMAAKT; ZE MOETEN HUN SPAARGELD GEBRUIKEN OM ROND TE KOMEN EN VELEN DIE DAT NIET HEBBEN MOETEN SCHULDEN MAKEN

CHRONISCH ZIEKEN ZIJN VERWORDEN TOT PISPAAL VAN DE SAMENLEVING!!!
ALSOF WE ER OM GEVRAAGD HEBBEN OM ZIEK TE WORDEN.!
VELEN ZIEN HET NIET MEER ZITTEN EN WILLEN NIET MEER VERDER!!!
HET ERGSTE IS DAT ER TOTAAL GEEN UITZICHT IS VERLICHTING VAN DE LASTEN; INTEGEN- DEEL DE LASTEN NEMEN ALLEEN MAAR TOE EN DE ZORGVERZEKERAARS DOEN STEEDS MOEILIJKER EN VERVELENDER OVER DECLARATIES.

NEDERLAND IS VERWORDEN TOT EEN ASOCIAAL LAND WAAR DE ZWAKSTEN IN DE SAMENLEVING WORDEN UITGEBUIT EN GEDISCRIMINEERD; ONZE RECHTEN MET VOETEN WORDEN GETREDEN, EEN ONMENSELIJK GEVOELLOOS BELEID WORDT GEVOERD DOOR EEN REGERING VAN OPLICHTERS, LEUGENAARS EN DIEVEN!
DEZE REGERING HEEFT BLOED AAN HUN HANDEN EN ZIJN HET UITSCHOT VAN ONZE SAMENLEVING! HUN ENIGE DOEL IS DE CHRONISCH ZIEKEN ZO SNEL MOGELIJK UIT TE ROEIEN; PRAKTIJKEN DIE AAN VERVOLGING DOEN DENKEN EN AAN EEN BEPAALDE PERIODE IN ONZE GESCHIEDENIS.

HOE LANG PIKKEN WIJ DAT NOG?

WIJ HEBBEN NIETS MEER TE VERLIEZEN; DE BARRICADEN OP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je autokenteken straks getagd met een RFID-chip

Weet u nog die uitgemergelde kindertjes: Aantal mobiele telefoons in Afrika stijgt razendsnel