in , , , ,

Marokko wil Belgische verkrachter niet terug, dus gaat hij vrijuit: “Gedeald, Verkracht, Geradicaliseerd, Vrijgelaten”

geralt / Pixabay
Hoewel hij niet tegenstribbelde, slaagde België er niet in om de geradicaliseerde Mustapha Bali uit te wijzen. , zijn herkomstland, weigert hem terug te nemen. Dus zat er uiteindelijk niks anders op dan de dealer/ verkrachter vrij te laten.

Vorige week dinsdag gingen de deuren van het gesloten centrum Caricole in Steenokkerzeel open voor Mustapha Bali. Daarmee is een notoire zware jongen op vrije voeten.

Bali zat een celstraf van 17 jaar uit, vooral voor drugsfeiten, maar in mei vorig jaar kreeg hij nog eens drie jaar cel voor het verkrachten van een jonge, zwakbegaafde vrouw.

Lees verder bij de bron: HLN

Volgens De Block weigert het Noord-Afrikaanse land nu ondanks “heel wat inspanningen” om de juiste reisdocumenten te bezorgen aan Bali. En nu dat de maximale vasthoudingstermijn (8 maanden) is overschreven, moet de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) de man vrijlaten.

Hiervoor werden de  en inlichtingendiensten […] op de hoogte gebracht”zo weet men bij Belga.

Want nu hij niet kan gedeporteerd worden, mag hij op vrije voeten gaan ook al heeft hij geen papieren en moet hij nog een straf uitzitten voor bovengenoemde verkrachting. “[…] Tegen die straf hebben we hoger beroep aangetekend. In afwachting van dat proces is hij vrij”, vertelt de advocaat van Bali, Bart Vosters. “Waar hij nu precies verblijft, weet ik niet. Maar ik heb geen reden om te denken dat hij zich verschuilt of onderduikt voor het gerecht.”

Mustapha Bali is de broer van Samira Bali. Zij werd in 2016 tot 27 jaar celstraf veroordeeld omdat ze de opdracht gaf om haar ex-vriend te vermoorden.

Samira Bali is momenteel getrouwd met de ex-ëstrijder Younes Delefortrie.

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schrikbarend dat er in Nederland zo weinig huizen zonder hypotheek zijn

Oeps, Japan erkent dat 40% van zijn economische gegevens “nepnieuws” is