in , , ,

Massaal aan de jodiumpillen van minister Schippers tegen gevolgen kernramp

De overheid moet op korte termijn miljoenen jodiumtabletten verspreiden.
De pillen zijn nodig om een groot deel van de kinderen en zwangere vrouwen in Nederland te beschermen bij een kernramp of nucleaire aanslag.

Tot nu toe kregen alleen inwoners in een straal van 10 tot 25 kilometer rond een kerncentrale jodiumpillen.
Die zone wordt vergroot naar 100 kilometer: een gebied dat vrijwel heel Oost- en Zuid-Nederland beslaat. En ook een deel van de Randstad krijgt.

Minister Schippers van Volksgezondheid besluit nog dit voorjaar over de verspreiding van de pillen: gezinnen krijgen ze thuisgestuurd of moeten ze zelf ophalen.

Lees verder via AD.nl.

 

UPDATE

Als minister Schippers van Volksgezondheid dit voorjaar besluit om miljoenen jodiumpillen uit te reiken aan evenzovele bewoners van zuid- en oost-Nederland, horen daar de inwoners van Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en een deel van Helmond nét niet bij. De pillen moeten burgers bescherming bieden bij een eventuele kernramp of nucleaire aanslag.

“De effecten van een kernramp houden immers niet op bij de grens. Wel een beetje opmerkelijk vind ik het dat deze regering enerzijds zegt dat er geen problemen zijn met de opslag van nucleair afval, maar ondertussen wel deze maatregel neemt. Ook kun je vraagtekens zetten bij de effectiviteit van jodiumpillen.”

Lees verder via Geen jodiumpillen voor inwoners Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en deel Helmond.

 

Photo by Toni Fish


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Huisbankier van het rijk, Royal Bank of Scotland schrapt bijna alle banen in Nederland

OM beloont PvdA daklozenkrantrovert(60K) Bert van der Roest met 240 uur dienstverlening