in , , ,

Massamigratie komt op stoom: VN brengt weer 1.000 migranten per vliegtuig naar Europa

Bij het bevorderen van migratie is de uiterst inventief: dergelijke mechanismen worden “hervestiging”, “translocatie” of “gezinshereniging” genoemd. Het “Emergency Transit Mechanism” (EMTM) is nieuw sinds 2017.

Via dit mechanisme zullen bijna 1000 die uit Libië zijn gehaald en in Afrika zijn “geparkeerd”, binnenkort een nieuw thuis vinden in (600), Frankrijk (150) en (200).

De overplaatsing gebeurt door middel van een directe vlucht,, afgeschermd voor de ogen van het publiek.

Een overeenkomst tussen de VN en de Afrikaanse Unie (AU), met de partnerlanden Niger en Rwanda, maakt dit mogelijk. Het geheel wordt ook voor een groot deel medegefinancierd door de .

Dus “illegaal” wordt simpelweg “legaal”: de Hoge Commissaris van de voor Vluchtelingen () selecteert volgens criteria die niet precies bekend zijn ‘vluchtelingen’ die in Libië zijn gestrand en stuurt ze per directe vlucht naar Rwanda of Niger. Daar verblijven ze in speciaal opgerichte “Emergency Transit Centres” (EMTC) totdat gewillige gastlanden zijn gevonden die bereid zijn om hen te ontvangen.

Dit zijn voornamelijk , Zweden, Noorwegen, de VS en .

Waarbij zoveel mogelijk wordt rekening gehouden met de wensen van de ‘vluchtelingen’ met betrekking tot het land van bestemming. Hun landen van herkomst zijn voornamelijk Eritrea, Ethiopië, Somalië en .

Niet aan de grote klok hangen

Sinds 2017 heeft de VN via het EMT-mechanisme meer dan 5.000 mensen rechtstreeks en geheel legaal uit Libië naar andere landen overgebracht. Dit wordt niet onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Van tijd tot tijd lekken er meldingen uit.

Bijvoorbeeld over de overbrenging van 100 ‘vluchtelingen’ uit Niger rechtstreeks naar Italië, vorig jaar. Of over de landing van 400 Somaliërs met een directe VN-vlucht in Kassel, Duitsland, ook vorig jaar….

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

China gaat nieuwe steenkoolcentrales bouwen, gelijk aan de totale capaciteit van de Europese Unie

Google grootste in Nederlands basisonderwijs