in , , ,

Massamigratie komt op stoom: VN brengt weer 1.000 migranten per vliegtuig naar Europa

Bij het bevorderen van migratie is de uiterst inventief: dergelijke mechanismen worden “hervestiging”, “translocatie” of “gezinshereniging” genoemd. Het “Emergency Transit Mechanism” (EMTM) is nieuw sinds 2017.

Via dit mechanisme zullen bijna 1000 die uit zijn gehaald en in Afrika zijn “geparkeerd”, binnenkort een nieuw thuis vinden in (600), (150) en (200).

De overplaatsing gebeurt door middel van een directe vlucht,, afgeschermd voor de ogen van het publiek.

Een overeenkomst tussen de VN en de Afrikaanse Unie (AU), met de partnerlanden Niger en Rwanda, maakt dit mogelijk. Het geheel wordt ook voor een groot deel medegefinancierd door de EU.

Dus “illegaal” wordt simpelweg “legaal”: de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) selecteert volgens criteria die niet precies bekend zijn ‘vluchtelingen’ die in Libië zijn gestrand en stuurt ze per directe vlucht naar Rwanda of Niger. Daar verblijven ze in speciaal opgerichte “Emergency Transit Centres” (EMTC) totdat gewillige gastlanden zijn gevonden die bereid zijn om hen te ontvangen.

Dit zijn voornamelijk Duitsland, Zweden, Noorwegen, de en Canada.

Waarbij zoveel mogelijk wordt rekening gehouden met de wensen van de ‘vluchtelingen’ met betrekking tot het land van bestemming. Hun landen van herkomst zijn voornamelijk Eritrea, Ethiopië, Somalië en Soedan.

Niet aan de grote klok hangen

Sinds 2017 heeft de VN via het EMT-mechanisme meer dan 5.000 mensen rechtstreeks en geheel legaal uit Libië naar andere landen overgebracht. Dit wordt niet onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Van tijd tot tijd lekken er meldingen uit.

Bijvoorbeeld over de overbrenging van 100 ‘vluchtelingen’ uit Niger rechtstreeks naar , vorig jaar. Of over de landing van 400 Somaliërs met een directe VN-vlucht in Kassel, Duitsland, ook vorig jaar….

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

China gaat nieuwe steenkoolcentrales bouwen, gelijk aan de totale capaciteit van de Europese Unie

Google grootste in Nederlands basisonderwijs