in , ,

Meer bijstandstrekkers door nieuwkomers: dit valt op!

Opsterland: slechts één “hoogopgeleide”asielzoeker heeft betaald werk

Opnieuw komen er meer mensen in de terecht. Het aantal bijstandsontvangers is tussen juni 2016 en juni 2017 gestegen met 12.000 tot 472.000. De toename komt vooral voor rekening van statushouders, ex- met een verblijfsvergunning.

Onder mensen met een niet-westerse achtergrond groeide het aantal bijstandsontvangers. Mensen met een Nederlandse of westerse achtergrond hebben minder vaak een bijstandsuitkering, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De groei komt vooral door ërs en Eritreeërs, asielzoeker die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Als ze eenmaal statushouder zijn, kunnen ze een beroep doen op een bijstandsuitkering. Dat doen zij massaal: tussen juni 2016 en juni 2017 nam het aantal bijstandsontvangers in de groep niet-westerse allochtonen toe met 16.000 tot ruim 239.000.!!

Van de mensen met een Nederlandse of westerse achtergrond zijn er meer die uit de bijstand gaan, bijvoorbeeld omdat ze werk hebben gevonden.

Elsevier.

Wat in dit onderzoek NIET wordt vermeld is dat de nieuwkomers niet alleen bijstand, maar ook gratis ingerichte woningen en medische zorg krijgen!

Lees verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onze democratie gaat nog meer op de schop

EU gaat nu zelfs Afrikanen ophalen per vliegtuig