in

Meer dan 100.000 huishoudens hebben mogelijk dodelijke CV-ketel in huis

Zo een honderdduizend Nederlandse huishoudens hebben een CV-ketel in huis die mogelijk brand of koolmonoxidevergiftiging kan veroorzaken. Dat schrijft RTL Nieuws naar aanleiding van eigen onderzoek.

Op de site van RTL Nieuws kunnen mensen met een Nefit-ketel aan de hand van hun serienummer controleren of ze mogelijk exemplaar hebben dat een verhoogd risico kent.

Met de typenaam en het serienummer kun je kijken of je zo’n toestel hebt. Deze gegevens staan op een sticker linksboven op het toestel.

Het gaat om Nefit TopLine-ketels die geproduceerd zijn tussen 2006 en 2009. De warmtewisselaar in deze ketels kan vervormen waardoor een lek in de ketel ontstaat. Hierdoor kan brand ontstaan of het dodelijke gas koolmonoxide vrijkomen. Een door RTL-Nieuws ingeschakelde deskundige spreekt zelfs van een ‘CO-bom’. (CO is een afkorting voor koolmonoxide.)

In zijn zo een 128.000 van de gewraakte ketels verkocht. Ondanks de problemen ontkent Nefit dat de ketels onveilig zijn. Volgens de fabrikant is er bij juist gebruik en onderhoud van een cv-ketel geen gevaar voor brand of vergiftiging, zelfs als de warmtewisselaar kapot gaat. Het bedrijft erkent echter wel dat de serie Topline-ketels defecten vertoont.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

80% migranten niet eens in staat simpele taalcursus te volgen

1984 is hier: Aardbevingdemonstranten krijgen politiebezoek vanwege bezoek minister Wiebes