in

Meer dan $15 biljoen aan obligaties met negatieve rente

De escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgt voor een vlucht naar veilige havens. Daardoor is de rente op meer dan $15 biljoen aan staatsobligaties inmiddels negatief geworden.

De Bloomberg Barclays Global Negative Yielding Debt Index laat zien dat het aanbod van schuldpapier met een negatieve rente de laatste jaren al rond de $8 biljoen schommelde.

Maar door het handelsconflict en de verwachting van nieuwe monetaire stimulering is dat volume de laatste maanden flink opgelopen.

Vorige week zakte de volledige rentecurve voor Duitse staatsleningen onder nul. Ook veel staatsleningen van andere landen uit de Eurozone worden inmiddels tegen negatieve rente verhandeld.

Het meest extreme voorbeeld is de 100-jaars staatslening van Oostenrijk. Deze werd in september 2017 uitgegeven met een rente van 2,1%, maar wordt nu verhandeld tegen een effectieve rente van ongeveer 1%.

Beleggers betalen op dit moment ruim 60% meer dan de prijs die bij de uitgifte van het schuldpapier werd betaald.

Financiële instellingen zoeken een veilige haven om vermogen te parkeren en duiken daarom massaal op de obligatiemarkt. De Bank for International Settlements waarschuwde in 2017 al voor een dreigende schaarste aan schuldpapier, omdat …

Lees verder bij de bron: Geotrendlines


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lord Jacob Rothschild gaf in 2016 per ongeluk toe dat de nieuwe wereldorde faalt

Ex-treitervlogger zamelt geld in voor alarmknop speciaal voor nikabdragers