in , ,

Meer dure interimmers bij Haarlems ziekenhuis

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem heeft naast een omstreden dure interim-bestuursadviseur nog meer tijdelijke managers met hoge beloningen binnen gehaald.

Gisteren onthulde RTL Nieuws een omstreden betaling van bijna vier ton aan interimmer Maarten van der Vorst.

Van der Vorst ontving anderhalve ton méér dan de nieuwe Normering Topinkomens (WNT) toestaat. Opmerkelijk, want minister Edith Schippers van beweerde vorig jaar nog dat de interimmer onder het nieuwe wettelijke beloningsplafond zou vallen. Schippers heeft inmiddels opdracht gegeven tot een onderzoek naar de omstreden beloning.

Wat niet eerder bekend was, is dat het Kennemer Gasthuis ook afgelopen half jaar nog van de diensten van Van der Vorst gebruik maakte.

Ook zijn er signalen dat er in het kielzog van Van der Vorst een reeks andere duurbetaalde interim-managers bij het zijn binnengekomen. Zo zou een langzittende financieel stafdirecteur zijn vervangen door een interimmer. Het Kennemer Gasthuis kon vanochtend nog geen overzicht van de totale kosten voor interim-managers geven, en beraadt zich nog of het dat überhaupt doet. “Bij elk ziekenhuis lopen wel interimmers rond.”

via RTL Nieuws.

Photo by 1000zen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

CIA: Noorse UFO’s? dat waren wij

Gebruik Ritalin bij kinderen in 10 jaar tijd verviervoudigd