in ,

Meer echtscheidingen door einde crisis

Dat samen een huis kopen tegenwoordig een veel belangrijkere verbintenis is dan het huwelijk, blijkt wel uit de toename van het aantal echtscheidingen dit jaar. Met het huis onderwater durfden velen hun slechte relatie niet te beëindigen. Nu de huizenmarkt aantrekt, zetten ze die stap wel, schrijft het AD.

Gingen in 2013 bijna 33.500 echtparen uit elkaar, een jaar later zijn dat er ineens 2000 meer. ”Typisch uitstelgedrag,” verklaart hoofddemograaf Jan Latten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. ”Met het aantrekken van de huizenmarkt zie je dat er een inhaalslag wordt gemaakt.”

”Sommige mensen hebben er jaren mee gewacht,” weet bestuurslid Dianne Kroezen van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. ”Ze konden het zich niet veroorloven om twee huishoudens te financieren.”

Lees verder bij de Bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Behoorlijk wat gebolder in onze polder

Politie Amsterdam kijkt toe bij overval op apotheek