in , ,

Meer en meer mensen kunnen de zorgpremie niet meer opbrengen

Het aantal mensen dat de premie voor de zorgverzekering niet betaalt is in vijf jaar met ruim een vijfde (22 procent) toegenomen tot 298 duizend. Jongeren, mannen, mensen met lage inkomens, ontvangers van een uitkering, alleenstaande ouders en zijn vaker wanbetaler dan gemiddeld, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Eind vorig jaar stond 1 op de 45 volwassenen te boek als wanbetaler. In 2010 liep 1 op de 53 fors achter met het betalen van de zorgpremie. Bij jongeren tot 35 jaar heeft 1 op de 29 al minstens een half jaar de premie niet betaald, bij de 65-plussers is dit 1 op de 250.

Volgens het statistiekbureau hebben wanbetalers veel lagere inkomens dan mensen die de zorgpremie wel betalen. Zo verdient de laatste groep gemiddeld 25.000 per jaar, bij wanbetalers is dit ongeveer 16.000 euro. Onder de mensen met een inkomen lager dan 16.000 euro is 1 op de 18 wanbetaler. Bij mensen in de bijstand gaat het zelfs om 1 op de 7.

Het CBS constateert ook dat jongere allochtonen bijna drie keer zo vaak betalingsachterstanden hebben vergeleken met autochtone jongeren.

Lees verder bij de Bron: Skipr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NL Openbaarheid van Bestuur gereduceerd tot Slapstick

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Met pensioen? Ga dan maar snel dood