in , ,

Meer fake-nieuws: Trump overweegt heropening geheime CIA-gevangenissen

e832b3092bf2033ecd0b470de7444e90fe76e6d211b4134097f0c7 640 FAKE

Aan de obsessie van de MSM om ‘fake nieuws’ te posten over Trump komt voorlopig geen einde. De gestage stroom verhalen over de vreselijke intenties van Trump moeten in één richting blijven wijzen zo lijkt het.

Trump is daarin vooral een gevaarlijke xenofobische, racistische ploert met Hitler neigingen die met z’n fikken van vrouwen én de nucleaire knop af moet blijven. De man zou geschift, instabiel en niet te vertrouwen zijn.

Dat al deze aantijgingen gepaard gaan met artikelen in de ‘kwaliteits-kranten’ waaruit geen enkele grond blijkt tot dergelijke beschuldigingen en bovendien keer op keer gemakkelijk weerlegd kunnen worden, schijnt de MSM niet te weerhouden er mee door te gaan.

De aanval op Trump heeft daarom alle schijn van een gecoördineerde campagne van overwegend ‘special interests’ die deze kranten lijken te vertegenwoordigen, zijn presidentschap te delegitimeren.

De Volkskrant babbelt ijverig de in de Washington Post en de New York Times verschenen flash artikelen na die beweren dat president Trump de clandestiene CIA martelcentra weer zou willen heropenen, nadat die wegens de schandalen rond verboden ondervragings-technieken moesten sluiten onder Obama. De NYT zou een gelekte conceptwet in handen hebben gekregen waaruit dat zou moeten blijken.

De Volkskrant proclameert stellig in de eerste alinea van haar artikel ‘President Trump overweegt heropening geheime CIA-gevangenissen‘ vandaag dat:

“President Donald Trump overweegt herinvoering van waterboarding en andere verboden ondervragingstechnieken voor terrorismeverdachten, heropening van geheime CIA-gevangenissen in het buitenland en het weer volop in gebruik nemen van de gevangenis in Guantanamo Bay, Cuba.”

Maar verderop spreekt de krant zichzelf diametraal tegen met een analyse van de zgn gelekte stukken:

In het vermeende conceptdecreet staat niet expliciet dat de ondervragingstechnieken en ‘black sites’ weer in gebruik worden genomen, wel dat er onderbouwde aanbevelingen over moeten worden gedaan aan president Trump. Volgens het decreet moet de Amerikaanse wet worden geëerbiedigd. Marteling wordt afgewezen.

Woordvoerder van het witte huis Sean Spicer heeft niet alleen gezegd zoals de Volkskrant vermeld ‘dat hij niet wist waar het stuk vandaan kwam’, maar ook dat het geen stuk was wat officieel door het Witte Huis geproduceerd was … kortom, gewoon een fake stuk dus.

… ofwel, zelfs uit een door de Volkskrant geweten dubieus conceptstuk blijkt niet dat de gewraakte martelpraktijken van Bush/Obama of de heropening van de clandestiene detentiecentra door Trump ook maar overwogen zouden worden.

Dat de Volkskrant dan toch de kop “Trump overweegt heropening geheime CIA-gevangenissen” boven het artikel plaatst, zet toch te denken hoe deze ‘kwaliteits-krant’ ‘nieuws’ denkt te moeten brengen ….

Je vraagt het je af … Zou er een integere journalist aan het werk zijn geweest bij de Volkskrant die ons subliminaal wil attenderen op het feit dat onze ‘kwaliteitskranten’ zich hopeloos hebben ingelaten met fake-news en propaganda? Is het artikel aan de kwaliteitscontrole van de krant ontglipt, of juist niet …

Het blijft gissen waarom de MSM zichzelf in diskrediet blijft brengen.

Lees verder via de Bron: zaplog

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ee3db00b2af61c3e81584d04ee44408be273e7d01fb5104294f1 640 patient

Handig, weg met privacy: Britse overheid gebruikt patiëntgegevens om illegale migranten op te sporen

economic meltdown

De wereldhandel groeit niet meer: We gaan de globalisering terugdraaien