in , ,

Meer geheimen: nieuwe batch ‘Dark Overlord’ 9/11-documenten gelekt

kalhh / Pixabay

Een mysterieuze netizen heeft de ontcijferingssleutel gelekt voor de derde batch van -documenten die is gestolen door collectief ‘The Dark Overlord’. Deze documenten werpen meer licht op de ingewikkelde juridische nasleep van de aanslagen.

De nieuwste release onthult meer e-mails die gehackt werden van verzekeringsmaatschappijen, wetshandhavingsinstanties en overheidsafdelingen belast met het beheer van de rechtszaken en verzekeringsclaims die ontstonden na de aanslagen.

Terwijl de hackers aanvankelijk hadden gepland om de documenten voor losgeld zelf te houden, brachten ze uiteindelijk de eerste twee batches uit nadat ze -donaties van het publiek hadden ontvangen.

De decryptie sleutel voor de derde batch werd donderdag gelekt door een anonieme bron.

Waarheidszoekers moeten hun adem niet houden. Deze e-mails bevatten geen regelrecht ‘smoking guns’ om overheidsbetrokkenheid of een andere grote samenzwering in het spel te vinden.

De sleutel is echt en ontgrendelt ongeveer 8.000 e-mails die net als de eerste twee batches een complex beeld schetsen van procespartijen en verzekeraars die moeite hebben om na de aanslagen na te gaan wie de schadevergoeding moet eisen/vergoeden. In deze specifieke reeks documenten zijn de verzekeringsclaims en rechtszaken al in volle gang, en het onderwerp van veel juridische ruzie.

Integendeel, ze laten zien in hoeverre de aanklagers de schuld voor de aanslagen gingen toewijzen. In één mail gehackt van een advocatenkantoor in New York, onthult een advocaat dat de metaaldetectoren op Boston’s Logan Airport voorafgaand aan de aanval zijn getest door de Federal Aviation Administration (FAA) en niet klopten. Logan was de oorsprong van de vluchten 11 en 175 van American Airlines, die minder dan een uur na het opstijgen in de torens van het World Trade Center crashten.

Terwijl de aanklagers hun aandacht richtten op de luchtvaartmaatschappijen zelf, bleek uit verklaringen van beveiligingspersoneel van American Airlines dat ze slecht geïnformeerd waren over de dreiging van , slecht opgeleid om veiligheidscontroles bij te houden op luchthavens en slechts een vluchtige kennis hadden van de FAA’s richtlijnen voor dreigingsevaluatie.

De dataschat is enorm en zal enige tijd nodig hebben om grondig te beoordelen. Nog twee gegevensverzamelingen blijven gecodeerd en ‘The Dark Overlord’ beloofde aanvankelijk dat elke laag ‘meer geheimen’ en ‘meer ’ zou onthullen. De hackers hebben de volledige verzameling documenten aangeboden voor de prinselijke som van $ 2 miljoen bitcoin.

Daarnaast kregen American Airlines en United Airlines een boete van $ 3,6 miljoen voor veiligheidsuitval in het jaar voorafgaand aan de aanslagen.

Opduikend in 2016 was Dark Overlord verantwoordelijk voor talloze hack- en afpersingsregelingen. De groep lekte schielijk een heel seizoen uit van Netflix’s ‘Orange is the new black’ vorig jaar toen het losgeldbedrag niet werd betaald. Wanneer de groep geen overheids- en bedrijfsdocumenten lekt, verdient de groep aan de verkoop van creditcardgegevens en medische dossiers.

Lees verder bij de bron: RT USA News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Telegraaf baas: ‘In 2008 werd overheid al geadviseerd burger functioneel klimaatbang te maken’

Zal Frans Timmermans met zijn walgelijke rol bij de MH17 ramp eindigen in een Roemeense cel?