in , ,

Meer mensen in schuldhulp: 70 % stijging in 5 jaar

De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Zij helpen mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan.

Hierbij werkt de GKB samen met verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk. GKB is gevestigd in Assen en is actief in 23 gemeenten in Groningen, Drenthe en Overijsel. Emmen is niet aangesloten. Daar wordt verwezen naar speciale bewindsvoerderkantoren en inkomenskantoren, waarvan er 8 in Emmen zijn. Voorafgaand is er wel een periode van een half jaar, een zogeheten stabiliteitstraject om te zien of mensen überhaupt in staat zijn volgens het schuldhulp scenario te leven.

Meer verzoeken schuldhulp

Het aantal gezinnen dat een beroep doet op schuldhulpverlening via GKB is in 5 jaar gestegen van 53.000 naar 89.000, een stijging van bijna 70 %. De schuldbedragen per geval zijn ook steeds hoger geworden: in 2009 nog 33.700 , vorig jaar 37.700 euro. De probleemgevallen worden vaak aangeleverd door gemeenten, kerken ,maatschappelijk werk, stichting MEE, Humanitas, enz. Mensen in de leeftijdscategorie van 25-45 jaar melden zich het vaakst: 56 % van de gevallen, doorgaans mannen.

Lees verder via Headlines.nl.

 

Foto via erix!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hypernerveuze samenleving: Machteloze burger stort zich op Piet

Geen melatonine voor kind dat moeilijk in slaap valt