in , ,

Meer studenten moeten steeds meer lenen, studieschulden rijzen de pan uit

Letti-S / Pixabay

We kunnen het ons allemaal nog herinneren, de invoering van het leenstelsel. Het zou in feite geen verschil betekenen, althans dat zeiden politici die dit plan door dik en dun moesten verdedigen.

Volgens nieuwe cijfers van het CBS is het alleen maar ‘minder’ geworden voor studenten. Alles wordt duurder, en dus moet er meer geleend worden.

CBS meldt dat het aantal leerlingen dat leent enorm is gegroeid. Ook is het bedrag dat studenten lenen ook fors toegenomen. Dit jaar staat de van studenten en oud-studenten op 19,3 (!) miljard .

Een enorm bedrag, wat vele oud-studenten voor een lange tijd met zich meedragen – met alle financiële gevolgen van dien.

In 2015 werd het ‘fantastische’ plan ingevoerd door de , onze schuldenmaatschappij kon namelijk nog wel wat meer gedupeerden gebruiken. Sinds de invoering van het leenstelsel is het aantal studentleningen fors toegenomen. Tussen 2018 en 2019 is het totaal bedrag aan schulden met maar liefst 1,9 miljard euro toegenomen, een extreme stijging van 11 procent.

Ook is het aantal studenten dat schulden heeft vanaf 2015 met bijna 400.000 toegenomen een stijging van bijna 30 procent, absurde cijfers natuurlijk. Terecht dat er veel kritiek is op het huidige systeem, dit is niet langer houdbaar.

De cijfers zijn niet positief voor het . Die zullen met een plan moeten komen om alsmaar stijgende schulden tegen te gaan, want dit kan niet langer.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trump geeft Noord-Syrië aan Turkije, weg vrij voor nieuw oorlogsgeweld

kabinet is meerderheid kwijt, Van Haga houdt VVD-zetel in Tweede Kamer