in , , ,

Er zijn weer meerdere landen die hun goud terug naar binnen de nationale grenzen halen

Italië, Roemenië, Duitsland en Hongarije zijn allemaal in verschillende stadia van hun reserves aan te repatriëren. Wat is er aan de hand? Weten de diverse centrale banken meer dan de burgers van deze landen? ‘The move by global central banks to repatriate their gold may be a sign that an economic crisis could be looming in the near future,’ aldus Goldtelegraph.com. Dat zou best wel eens zo kunnen zijn.

Een monetaire crisis dan, een economische of misschien een oliecrisis? We zetten de feiten op een rijtje.

Italië

Volgens de Wall Street Journal maken Italiaanse burgers zich op om de nationale goudvoorraad in bezit te krijgen. De wordt direct in het vizier genomen. Verschillende politieke en burgerbewegingen wijten ’s lands economische malaise aan slecht beheer vanwege de Bank of Italy. Adjunct premier Luigi Di Maio leidt de actie. Die wordt ondersteund door de ‘5 Star Movement’, de ‘League’ en de ‘Brothers of Italy’. De woordvoerder van deze laatste zegt het onomwonden: “The gold belongs to the Italians, not the bankers.”

De Italiaanse goudreserves zijn in dollars 102 miljard waard. Die kunnen best besteed worden om de economie te ondersteunen. Dat zou de mening zijn van zo’n 60 procent van de Italiaanse politici.

Roemenië

Dit land plant goudreserves ter waarde van bijna 104 miljard dollar terug te halen. Van de Bank of England en naar Roemenië dus. Volgens een nieuwe wet mag slechts 5 procent van het nationale goud in het buitenland rusten. Maar hier gaan de centrale bank van Roemenië en de meerderheid binnen de regering in de clinch.

De National Bank of Romania houdt vol dat de goudvoorraad onaangeroerd moet blijven en in, voor het merendeel, het Verenigd Koninkrijk.

Duitsland

Dit land heeft anno 2019 reeds de helft van haar goudreserves terug in eigen bezit. Opgevraagd uit Frankrijk en de Verenigde Staten. Bij de Duitse centrale bank, de Bundesbank dus. Voorheen lag 98 procent van ’s lands goud te rusten in het buitenland.

‘With the weakening of the Euro, Germany wants the gold closer to home.’

Hongarije

De National Bank of Hungary gaat 100.000 ounces goud terugvragen van de Bank of England. Hongarije bezit relatief slechts weinig goudreserves, maar toch.

‘Now, it wants its gold reserves home for safekeeping in the event of a geopolitical crisis.’

En nu?

Staat er deze landen, en bij uitbreiding de , ‘iets’ te wachten? Economisch onheil?

Vanwege de oplopende politieke spanningen in de wereld mogelijk?

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oxford Professor: Aliens doen biologische experimenten met mensen om klimaat-apocalyps te overleven

Wederom is de gevestigde media betrapt op nep mazelen nieuws