in ,

Meerderheid durft haar mening niet meer te uiten

Wanneer een meerderheid kiest of wordt gedwongen te kiezen voor terughoudendheid en neutraliteit in het uiten van haar opinie, betekent dit dat deze groep zichzelf buiten het debat heeft geplaatst. Zij voelen zich niet meer veilig bij het uiten van hun mening, schrijft Afshin Ellian.

Eigenlijk dacht en denkt een meerderheid van burgers realistischer dan de . Precies aan het eind van deze periode begon de bezuinigingen op inlichtingen- en veiligheidsdiensten. 71 procent van ondervraagden denkt dat binnen nu en twee jaar een aanslag in zal plaatsvinden. Het is te hopen dat deze verwachting niet bewaarheid wordt.

Angst onder een groot deel der bevolking

Bij de meeste vragen over de islam en moslims is men erg terughoudend. Dat blijkt uit het aantal ondervraagden dat zich neutraal opstelt: ze nemen helemaal geen standpunt in. Zo oordeelt ruim de helft ‘neutraal’ over de aanwezigheid van moslims in Nederland. Ook op de vraag of ze moslims in Nederland als bedreiging ervaren, stelt 58 procent zich neutraal op.

Neutraliteit als teken van angst

De neutraliteit zien we ook bij de vraag of de aanwezigheid van moslims als een verrijking mag worden beschouwd. 11 procent ziet het als een verrijking, en 34 procent beschouwt het als geen verrijking, maar wederom stelt 55 procent zich neutraal op. Ze willen geen standpunt innemen.

Wanneer een meerderheid kiest of wordt gedwongen te kiezen voor terughoudendheid en neutraliteit in het uiten van haar opinie, betekent dit dat deze groep zichzelf buiten het debat heeft geplaatst.

Zij voelen zich niet meer veilig bij het uiten van hun mening. Dat is niet onbegrijpelijk. Er is een grote sociale druk om niet negatief te spreken over moslims, islam en migranten of asielzoekers. De minderheid die deze druk op de meerderheid uitoefent, is niet een etnische groep. Het zijn in de eerste plaats de autochtone Nederlanders zelf.

Er is nog een andere factor. Het actieve vervolgingsbeleid van het .  Een aantal belangrijke -programma’s leverde ook een onmisbare bijdrage aan het verspreiden van angst onder een deel der bevolking: pas op, je bent of een debiel of wordt je er vervolgd voor je kritische mening!

Lees verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leo
3 jaren geleden

Vindt je het gek met al die Zionistische aanslagen

di
3 jaren geleden

Langzaam aan treed de duisternis weer in binnen europa. 75 jaar was het vrede

jungleelephant
3 jaren geleden

Laf!Ik zal ten alle tijden voor mijn mening uitkomen!Of dat een ander bevalt of niet!

Ralf
2 jaren geleden

Hier zitten we ongeveer – op dit nivo
.
Dutch Demokratische Republik (DDR)
Nu inhoudelijk gelijk aan
“Deutsche Demokratische Republik”,

‘Plan Juncker voor EU-Superstaat betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’

Nieuwe feiten moordzaak Dascha Graafsma meer bewijs voor doofpot