in , , ,

Meest asociale kabinet ooit windt er geen doekjes meer om, fors groeiende dakloosheid en armoede

via https://twitter.com/bentualdepineut/

Wanneer zelfs de massamedia schrijven over groeiende dakloosheid en armoede, naast de jubelverhalen over de groeiende economie, weten we zeker dat de arrogantie van Rutte zo groot is dat deze regering zich zelfs niets meer van de armoede en honger in ons land aantrekt.

Sterker nog: ze schamen zich er niet voor, anders zouden de reguliere media hierover nooit zo openlijk mogen berichten. Waar is deze arrogantie van de macht op gebaseerd? Waardoor vinden mensen dit niet meer abnormaal?

We kijken eerst naar een paar wapenfeiten waarop asociale neo liberalen trots zijn. Deze prestaties tonen meteen aan dat de bevolking murw is geworden voor de aantasting van hun rechten en dit kritiekloos heeft geaccepteerd.

Blijkbaar is het algemene gevoel dat er ‘toch niets meer aan te doen is’ en ‘het zal mijn tijd wel duren’-gevoel. Graag deel ik met jullie hiervoor een verklaring. Maar eerst vier asociale mijlpalen. (er zijn er meer, maar deze spreken mij het minst aan)

1.Participatie

Als je op zoek gaat naar een kantelpunt in de acceptatie van armoede en honger in NL dan denk ik dat dit rond 2014 ligt. Uitgerekend op initiatief van de Partij van de Arbeid wordt de Participatiewet ingevoerd.

De sociaal democraten onder aanvoering van de huidige fractievoorzitter en de huidige commissaris van de Koning in Drenthe voeren op hun toenmalige Ministerie van Sociale Zaken de participatie samenleving in. Je krijgt alleen een uitkering als je er een tegenprestatie voor levert, zelfs als dit betekent dat een glazenwasser ontslagen wordt en via de sociale Dienst weer hetzelfde werk gaat doen maar dan met behoud van uitkering.

Hoe huichelachtig kan een voormalig socialist afrekenen met zijn voornaamste aanhang. Dit is voor velen meteen een ….

Lees verder bij de bron: De Lange Mars Plus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opnieuw sterke stijging illegale migranten in Griekenland, verdrievoudiging in paar weken

Kabinet belooft opnieuw meer koopkracht, trapt Nederland er weer in? Zzp-er is de klos