in ,

Megaclaims valutafraude bereiken Europa nu ook ING en Rabo

Amerikaanse banken werden al getroffen door megaclaims vanwege de valutafraude, nu hangen die ook Nederlandse banken boven het hoofd.

Het advocatenkantoor van David Scott, gevestigd op de veertigste verdieping van het Chrysler Building in New York, werd vorige maand enkele honderden miljoenen dollars rijker. In een door Scott & Scott aangespannen class action- kwamen negen grote internationale banken overeen dat ze een schadevergoeding van 2 miljard dollar zullen betalen aan investeerders die schade opliepen door gesjoemel met wisselkoersen.

Megaclaims bereiken , claimadvocaten ruiken bloed

Claimadvocaten ruiken bloed. De kans dat Nederlandse banken buiten schot blijven, zoals lang werd gedacht, is klein volgens Scott: ‘Dit schandaal spreidt zich uit tot alle hoeken van de wereldbol.’

Vorig jaar april liet minister Jeroen  de Tweede Kamer nog weten dat hem ‘geen signalen’ hadden bereikt over betrokkenheid van Nederlandse banken in het valutaschandaal. Maar sindsdien is er het nodige gebeurd, zegt David McIlroy van het Londense kantoor Forum Chambers. ‘Alle banken die in het complot zaten, zullen daarvoor boeten,’ zegt hij. Ook en Rabo? ‘Jazeker. Om de wisselkoersen met succes te manipuleren moesten valutahandelaren nauw samenwerken.’

Lees verder bij de Bron: Follow the Money

Photo by epSos.de


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog maar 5 dagen de tijd om democratie in stand te houden

Hoppa: 160 miljoen voor 2 schilderijen is dikke middelvinger naar het volk