in

Mensen worden gek, verward en suïcidaal gemaakt door de Sociale Dienst

De aanleiding van mijn zelfmoordpoging is helder: een zoveelste brief van de Sociale Dienst Drechtsteden met nog eens aanvullende eisen, schrijft Arend in een email aan De Monitor. Journalist Teun van de Keuken, presentator van het programma, gaat op onderzoek uit.

Arend zat in een zware periode van zijn leven: z’n relatie was op de klippen gelopen en hij was zijn werk kwijt geraakt. Alles zat tegen. Hij voelde zich eenzaam en wist niet meer waar hij het moest zoeken. Om rond te komen vroeg Arend een bijstandsuitkering aan. Hij moest allerlei documenten overleggen, wat hij deed. Maar er kwam steeds meer bij. Telkens moesten nieuwe stukken aangeleverd worden.

Heeft dit nu als doel om mij die te onthouden of dient dit nog een functioneel doel? vraagt hij zich af. Hij moet bewijzen dat hij geen andere inkomsten heeft. Hij levert bankafschriften, rekeningen en verklaringen van overschrijvingen aan. Ondertussen krijgt hij geen geld en gaat het in zijn hoofd steeds slechter. De eisen stapelden zich op.

Wanhoopsdaad

De trigger voor zijn wanhoop was dat hij schriftelijk had aangegeven dat hij het allemaal niet redde en dat de reactie een brief was met nog 12 extra dingen die hij moest aanleveren en het dreigement dat hij niet aan de informatieplicht voldeed en dat hij daarom boetes tegemoet kon zien.

Het minimum om in leven te kunnen blijven, werd hem niet gegund

Die brief was de druppel. Hij mocht kennelijk niet bestaan. Het minimum om überhaupt in leven te kunnen blijven, werd hem niet gegund. Hij zette toen letterlijk de gaskraan open, hij wilde dood. Maar het werkte niet, hij kon gewoon door blijven ademen.

Arend zette de gaskraan weer uit. Hij wist niet wat te beginnen en zette de aan. Om dat te kunnen doen, moest hij een andere stekker uit het stopcontact halen. Toen hij dat deed, kwam er een vonkje vrij en daarna een steekvlam. Zijn huis ontplofte.

Heeft de Sociale Dienst hem tot die wanhoopsdaad gedreven?

Ze hadden de mogelijkheid om hem een hand te geven zodat hij zou blijven staan of hem een duwtje te geven zodat hij het ravijn in zou vallen. Dat duwtje hebben ze gegeven.

De Sociale Dienst gaf het laatste zetje. Regels die tot wanhoop drijven.

Bekijk hier het hele verhaal

 

ps: vergeet ook vooral het UWV niet!

Lees verder via de Bron: Welvaart voor iedereen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wilfred
5 jaren geleden

Ben geld aan het terug betalen wat ik al op had gegeven en Door sozawe was ingehouden wie helpt mij dit op te lossen kom in problemen met mijn huur

Simon
5 jaren geleden

Sozawe maakt leven voor mensen erg zuur alleen omdat mensen in nood van Sozawe help vragen. Waar gaat dit land naar toe?

5 jaren geleden

we hebben hier te maken met een burokratie die volledig is doorgedraaid in de regeltjes en wetjes. de mensen die op deze kantoren werken mag je rustig geestelijk gestoord noemen. ze hebben alle contact met de werkelijkheid verloren in combinatie met een gevoel van altijd gelijk hebben geeft dat een gestoorde personelijkheid. dit gedrag gaat door tot aan de regering en koningshuis. de mensen volgen een zooitje psychiatrische patienten.

Maria en Wim van de Kamp.
Antwoord aan  dharmen1
5 jaren geleden

Het is om te huilen ,het is moeilijk in dit land om je eigen te blijven ,voor mij niet hoor maar mensen die geen geld hebben uitgemergeld worden eenzaam zijn ze ,mensen die uit de gevangenis komen ,die niet geholpen worden, maar bespioneerd worden door de politie die je toch niet met rust laten ook als je straf er op zit ,ze laten je niet met rust geen wonder dat er zoveel jeugd terug valt en uit lauter frustratie weer gaan pikken ,of erger zelfmoord plegen omdat ze het niet meer zien zitten, help help onze verdwaalde jeugd!.

alice
5 jaren geleden

zo ontzettend herkenbaar. bij mij heeft zelfs de recherche 10 dagen voor de deur gestaan. niets te vinden en uiteindelijk een half jaar zonder inkomen gezeten, waardoor nu schulden.

Jacob
5 jaren geleden

Ben al 2 jaar bezig om een uitkering te krijgen en word constant afgewezen omdat ik hobby zanger ben en volgens hun 6000 euro per optreden verdien
Nou was dat maar geen leugen, dan was ik hun niet nodig

Tjitske
Antwoord aan  Jacob
5 jaren geleden

Ja, het is niet normaal wat ze daar zeggen. Leef met je mee! Ik heb een half jaar een uitkerinkje gehad (een fooi, maar 1/3 deel van mijn normale verdiensten), omdat ik eruit moest, vanwege drie keer een kontract. Moest een half jaar thuiszitten en daarna kreeg ik ook niet meteen weer werk. Ik was er gelukkig niet afhankelijk van, omdat mijn man toen ook nog werkte. Dus we zaten niet zonder gelukkig, maar dat heeft niet iedereen. Toen mijn man met pensioen kon, ben ik ook opgehouden met werken, want dat kon nog, in 2014.
Hij kreeg nog een aanvulling op de AOW voor mij (ik ben 63 jr.)

Maar toen ik dat zei, bij het UWV, kreeg ik te horen: “Ja, dan wordt het de mensen wel héél erg makkelijk gemaakt !!!t!” Ik had last van mijn knieën en voeten, door het staan in de winkel, twee dagen per week. |Heb ook artritis.
Ik was productpromotor en dan moet je van 10.00 tot 17.00 staan, en mensen aanspreken.

Ik ben nu blij, dat ik dat heb gedaan, want het bureau waar ik voor werkte, heeft bepaalde contracten niet kunnen verlengen. Dus dan had ik nu sowieso zonder werk gezeten, want ze gooien de ouderen er het eerste uit bij minder werk! En nu had mijn man ook geen aanvulling meer gekregen, omdat ze die regeling veranderd hebben!

En toen ik 1 dag langer op vakantie was, werd ik meteen weer gekort op die ww-uitkering! Je wordt behandeld als een halve crimineel door datzelfde UWV. Ik wens je veel succes en sterkte met het krijgen van die uitkering, maar stel je er niet teveel van voor, want ze hanteren een hele vreemde manier om de hoogte van die uitkering te bepalen!
Groetjes, Tjitske

Pieter
5 jaren geleden

Niet enkel de sociale dienst maakt mensen cuicidaal de politiek hier doet er hard aan mee. Ik ben bijna 40 jaar werkzaam bij het rijk en dan niet in staf functie. Als ik zou zeggen wat ik zo al zag zou je gelijk het bijltje er bij neer gooien. Te zot voor woorden.

Christy
5 jaren geleden

Onze hele regering is een grote zooi, die pikken samen met de EU alles in van ons Nederlanders

Lies
4 jaren geleden

Hufters zijn het van de sociale dienst mensen met grote mentale problemen die al op het randje staan duwen ze er over heen het laatste beetje hoop wat mensen nog hebben wachten lange wachtlijsten van het Ggz niet meer alleen kunnen zijn omdat je er totaal door heen zit wanhopig overal hulp vragen overal is het antwoord nee of van dat is niet ons probleem poging zelfmoord gedaan gemeente belt schijnheilig op hoe het gaat vervolgens sturen ze een brief met de medeling dat het je eigen schuld is en alles gaat kapot zelfs een goede stabiele relatie en bedankt om weer iemand kapot te maken op elke gebied

4 jaren geleden

5 jaar zijn wij bezig geweest, om een aanvullende uitkering te krijgen. Wij moesten leven van het kleine beetje WAO wat ik ontvang, samen. 5 jaar moeten leven van dat kleine beetje uitkering omdat ze elke keer weer een andere smoes hadden (IJsselstein) Het enige wat het ons heeft opgeleverd is verslechtering van mijn gezondheid, een relatie breuk, en het ergste, schulden…heel veel schulden. Dan is er voor sommige mensen nog maar een remedie! Het ligt ook veel aan de Gemeente waar je woont, hier kon en kan helemaal niets…geen geboren IJsselsteiner, dus dan tel je hier gewoon niet mee.

Noha
4 jaren geleden

Tja, ze hadden mij ook goed te pakken die Sociale Diensten. Ik zal de vele drama’s jullie maar besparen. Mijn uiteindelijke conclusie van Sociale diensten =

Het zijn Asociale Diensten en er werken NSBers.

Jan Behaeghel
4 jaren geleden

Te laat! Het nieuwe, ons allen reddende geldsysteem (reeds in de jaren zestig van vorige eeuw ontwikkeld door JFK, staat op het punt toegang te krijgen. Laat jullie ,niet vangen!

Alice
4 jaren geleden

Drama, ellende, en ze brengen je zwaar in de schulden, die asociale diensten.
Maar wat een verschil van gemeente tot gemeente.

4 jaren geleden

Heb zelf wel goeie ervaring ermee.Zijn niet veel trouwens.Het is voor de mensen die het moeilijk hebben,zwaar bureaucratisch bezig.Nederland is nr 1 van papieren.Materialistisch als de pest.Niet menselijk soms.Heb gelukkig nog halfjaar om het af te bouwen.Begon allemaal toen mijn vader overleed.Hele goeie bewindvoerder.Nu wil de rechter mij graag kwijd.Heb nu teveel.ING en heb wat bij vkb Appingedam.Die zijn wel goed trouwens!70 euro in de week.Ken ook een kameraad die in de bijstand zit,is altijd welkom.Eten als die niet rondromt.Geef hem 1 keer per week goed pakje shag!Moeten elkaar never de rug toekeren.Ons rechtssysteem iis altijd zo krom als de pest geweest.In de glazen bol kijken kunnen astrologen en schakers.Politiek kan niet eens achteruit kijken van de 2 wereld oorlog,toen ons grondwet van toepassing werd.Veel succes kop omhoog,fuck even die orders van de sociale dienst.Stimuleren zeggen ze,manipuleren,beínvloeden met verkeerde dingen.Ciaooo fijn weekend weekend iedereen!!

c
4 jaren geleden

Nou ik heb ook alleen.maar slechte ervaring met de bijstand haarlem ik.heb lichaamelijke beperkingen en dat moet je ook bewijzen en in 2014 hebben ze mijn ook kuntjes gevlikt en dat heb ik.allemaal gewonnen maar niet 1x een excuus of een tegemoet komming van schade die ik heb gehad helemaal niets ook al heb ik het gewonnen.er blijft een ster achter je naam en je wordt met scheve ogen aan gekeken.nou zou een beerput open kunnen trekken.over de sociale dienst maar dan wordt je weer gekort dan krijg je een straf omdat je negatief bent over hun bent je bent geen.persoon bij.hun.maar een.nr….nee het is allemaal eerlijk.verdeelt in het fijne kikkerlandje de ministers enzo hebben.genoeg geld voor 8.weken.vakantie wij.nog geen eens voor 1 dag wordt toch inbeslag genomen…
Nou laat ik.maar stoppen want ik.heb weinig goeds….

Jaap
4 jaren geleden

De sociale dienst in Apeldoorn is vreselijk. Je moet eerst zelfstandig wonen. Begin er maar eens aan. Ik sta zes jaar ingeschreven voor een huurwoning. Als je een woning van een makelaar wil moet je per makelaar inschrijfgeld betalen,meestal 15 euro per maand. Daarna 40 euro bezichtiging en vervolgens als de woning is toegewezen een maand huur en borg Hoe kan dat als je geen geld hebt. Geen huis is geen uitkering. Ikmoet mijn huidige woning uit. Krijg geen nieuwe woning omdat de inkomsten te laag zijn. Mijn uitkering raak ik dan kwijt en sta op straat. Niemand helpt je. Een vreselijke situatie. Vluchtelingen krijgen wel eenwording. Ik gun ze dat maar ik heb na zes jaar toch ook rechten….

zagga
4 jaren geleden

legal2people…..zoek.het daar zij hebben mij 2 keer geld terug laten krijgen van mijn uitkerimg die 2 ongegrond is stop gezet. het zijn no cure no pay advocaten dus als je wint mag de gemeente de rechterskoste betalen. ze nemen de zaak alleen aan als je wettelijk in je gelijk staat dus win je.zowizo zijn echt geweldige advocaten.

Anoniem
4 jaren geleden

UWV niet te vergeten…manlief had 4 dagen gewerkt en hadden ze zijn WW stopgezet…stel uitvreters zijn het.

klaas hoving
4 jaren geleden

In groningen niet veel beter…. Had op mijn moeders handen menacur. Gedaan nagels verzorgd me zus maakte foto, die op facebook geplaats, resultaten. Uitkering gestopt. Verdacht van froude. 3800 euro terug betalen waar een boete bij zit van 980 euro 1 maand uitkering niet gekregen, dus achterstanden kwa rekeningen. Gekregen, hun zeggen het was op loon op waardeer werkzaamheden, het was me eigen moeder. Bezondere bijstand afgewezen woon nu 6 jaar weer in nl daar voor 3 jaar duitsland elke zeggen ze nee om dat ze niet weten wat mijn inkomen was in duitsland word alles af gewezen.

klaas hoving
4 jaren geleden

Aanvulling op me vorige bericht 22 jaar in de ouderen zorg gewerkt als verzorgende. Diploma op zak en dan word je zo in een hoek gezet door een overheid instelling. Die er is om mensen te helpen. In plaats van helpen zorgen hun er voor dat je schulden gaat krijgen en je word als oplichter weg gezet. 4 maanden uitkering willen ze terug uitkering gestopt. Maand later krijg ik weer de uitkering. Maar de vordering. Blijft bestaan plus een maand niks gehad en dan nog eens die boete 980 euro alleen om dat ik de handen van me moeder aan verzorgen was en een foto op me facebook. Vind dit gedraag asociaal. Zelfs de gemeente groningen staat achter dit besluit. Ze zeggen dat ik hier voor geld had kunen krijgen. Gvd het is mijn eigen moeder nu een schuld van 3800 euro geen vakantie geld gehad waar ik exstra rekening van had kunnen betalen, en dan moet ik nu dik onder de bijstand leven, dank zij de gemeente Groningen.

GRONINGEN BEDANKT!

Onschuldige Bijstander
4 jaren geleden

Smerige nsb-ratten zijn het, vooral drechtsteden met hun wassen neus hoorzittingen, dit verradersvolk komt straks als eerste aan de beurt en oh wat zullen ze janken en kermen en krijsen om hun moeder als de pleuris uitbreekt, totaal gehersenspoelde NLP-ers bij elke gemeente is het beleid gericht op dehumanisering en vernedering, komen er steeds meer van die napratende kutambtenaren en trots dat ze zijn op hun overheidslegitimatiepasje, nou als er zich hier nog een zo’n stronthond durft te laten zien of met z’n vuile poten aan matrassen wil voelen dan sodeflikker ik diegene van 6hoog naar beneden

Bambi
4 jaren geleden

Dit is het verhaal van een kind van nog geen 15 jaar oud.. Eveen Geers, een prachtige jonge meid, met dromen. Het reguliere zooitje weigert haar scans te geven omdat Eveen geen chemo’s meer wil. Lees en huiver hoe wordt omgegaan met levens, zelfs levens van kinderen,

Hallo Allemaal…………….. Ik snap niet waarom Artsen aan alle zieken mensen die Kanker hebben Chemo en Bestraling krijgen en de rest van zulke Shit. In het begin dacht ik dat Chemo goed was. Maar snel kwam ik er achter dat het helemaal niet goed is. Bij mij is het verder verspreid toen ik Chemo kreeg….Ik ben toen gestopt met Chemo maar de Arts wilde liever verder met Chemo….We hadden gehoord over Wietolie…We zijn het gaan proberen en daarbij krijg ik véél Vitamines en eet ik véél Groente en Fruit. De Tumor is niet kleiner geworden maar ook niet groter……en hierom waren we al heel erg blij….Een paar dagen geleden heeft mijn Moeder gevraagd aan de Arts..of ik een MBIG-scan mocht zodat we de botten kunnen zien waar het allemaal naar toe is uitgezaaid ….De Arts vertelde dat die Scan alleen mogelijk is als ik ook verder ga met de behandelingen in het Ziekenhuis….We waren héél erg Boos en zijn nog steeds Boos….Ik heb besloten dat ik ook geen Controles meer laat doen in het ziekenhuis. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom ze verder wilde gaan met Chemo terwijl het daardoor erger werd…..Terwijl er ook Natuurlijke Middelen zijn die véél beter zijn en niet vol zitten met Gif en Shit dingen…..Ik hoop dat méér mensen die ziek zijn…er achter komen dat Chemo absoluut niet goed is….en zoals ik net ook al heb geschreven Ik krijg Wietolie, véél Vitaminepillen en ik eet Véél Groente en Fruit. Bij is nu de Tumor gestopt en is niet groter geworden….terwijl ik moeilijk kan genezen..omdat ik Neuroblastoma heb ( Kinderkanker ) Stadium 4…De Tumor zit aan de Rechterkant bij de Bijnier…en het is verder verspreid naar mijn Rechter heup en Been op het bot….en het is verder uitgezaaid naar het Beenmerg aan de Linkerkant in mijn Heup en Been tijdens de Chemo. Jammer genoeg weten we niet of het nog verder is uitgezaaid….maar de laatste keer dat ik op Controle ben geweest was de Tumor niet groter geworden…..Ik hoop dat meer mensen die ziek zijn dit gaan gebruiken.

Ook ik ben zelf belast met longkanker met uitzaaiingen. Ze gaven me nog 6 tot 8 maanden te leven. Ik leef al 29 maanden op cannabis en dieet. De artsen doen hier niks mee en schrijven je gewoon af. Niemand hoort je, maar ondertussen gaat het moorden door! Ze verbieden het plantje ook nog eens een keer.

Ik heb dit meisje opgenomen in mijn groep van 60 kakerpatienten, die dit allemaal doen. Ze leven nog allemaal!!!

Sorry regering, maar in mijn beleving is dit dus diod door schuld. Ze weten dit en gaan er aan voorbij. Ook in ard van der steur zijn pb heb ik dit geschreven……….ik word glashard genegeerd.

Stukken EU-naheffing eindelijk boven tafel en bewijzen dat Dijsselbloem een leugenaar is

Contant geld verdwijnt en waarom dat niet oké is