Mensensmokkel doordramwatch: Onwelkome migrantenboot pikt nog eens 39 nieuwe buren op

De bemanning van het reddingsschip Open Arms heeft afgelopen nacht nog eens 39 vluchtelingen opgepikt uit de Middellandse Zee. Op het schip, dat al meer dan een week op zoek is naar een haven om aan te meren, zitten nu 160 .

Het schip vaart in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa, maar wordt door en niet toegelaten omdat andere -landen geen migranten willen overnemen.

“Intussen varen we door zonder veilige haven om van boord te gaan”, zegt Oscar Camps, grondlegger van de hulporganisatie Proactiva Open Arms.

Open Arms zegt niet terug te kunnen varen naar , omdat de migranten ‘ontegenzeggelijke tekenen hebben van geweldpleging waar ze in Libië onder hebben geleden'.

De vluchtelingenorganisatie ‘herhaalt dat geen moeite moet worden gespaard om te voorkomen dat degenen die op zee worden gered, worden teruggestuurd naar Libië'.

De Europese Commissie heeft lidstaten gevraagd mee te denken over een oplossing voor de mensen op het schip.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Na NU.nl en Wikipedia heeft ook Facebook zich bij klimaatinquisitie aangesloten

Kromstaat: Bivakmutsdrager wél gearresteerd bij boerkademonstratie