in , , ,

Mensonterende en lugubere plannen en wetten in de zorg!

zorgellende21

De laatste tijd verbaas ik mij steeds meer en meer wat dit kabinet van VVD en PvdA met de gedoogpartners SGP, ChristenUnie en D66 uitdenkt in de zorg. Mensonterende voorstellen die armoede en eenzaamheid brengen onder vele burgers, vooral onder de ouderen, gehandicapten en mensen met het minimum. Zelfs een voorstel van de Jong Democraten (D66) die denken het recht te hebben op de stoel van God te gaan zitten! Hier onder een overzicht van de voorstellen en akkoorden die de laatste tijd in de zorg tevoorschijn kwamen. Het zal zeker niet alles zijn, maar het geeft een beeld hoe verschrikkelijk fout en onmenselijk omgegaan wordt met de burgers van dit land. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor het beleid wat in mijn eigen land gevoerd wordt!

De Kankerpolis.

De zorgplannen van Minister Edith Schippers (VVD) nemen naar mijn idee lugubere vormen aan. Zij pleit voor de invoering van de Kankerpolis, uiteraard spreekt het voor zich dat er aan deze extra polis natuurlijk ook een prijskaartje zit die voor armen mensen te duur is! De nieuwe polis gaat naar verluidt slechts dertig euro per maand kosten voor mensen die kunnen aantonen dat ernstige vormen van kanker niet in hun familie voorkomen.
Bron: http://mancomagazine.nl/2014/08/schippers-breidt-keuzes-verzekerde-uit-met-kankerpolis/

Maximaal €80.000 voor een leven.

Jong Democraten ( D66) pleiten voor een prijsplafon wat een levensjaar maximaal mag kosten, daarmee gaan ze naar mijn mening zitten op de stoel van God.
Bron: http://politiek.thepostonline.nl/2014/06/23/jonge-democraten-bovengrens-aan-behandelkosten-hard-nodig/ 

Die maatregel is een onderdeel van het zorgplan dat de jongerenorganisatie op 14 september bij Een Vandaag presenteert, en op 19 september aan minister Schippers (VWS) overhandigt.
Bron: http://zorgplan.jongedemocraten.nl/?page_id=194

Dagelijkse Doucherecht ouderen en gehandicapten:

D66 en PvdA willen, met steun van D66, een passage uit de wet halen waarin onder meer het recht op een dagelijkse douche en hulp bij de gang naar het toilet is opgenomen.D66 en PvdA willen dat mensen dat zelf regelen in een afspraak met een zorgaanbieder. ‘Maatwerk’, noemden de partijen het. De PVV sprak van een ‘schande’!
Bron: http://www.nu.nl/politiek/3875439/van-rijn-wil-vasthouden-doucherecht-ouderen.html

De Armoedepolis ( Zorgverzekering).

De Armoedepolis waarvan Minister Edith Schippers ( VVD) beweert dat hij de tweedeling in de zorg niet groter maakt. Natuurlijk is dat niet de waarheid immers is het zo dat als je weinig geld hebt en de goedkope polis neemt wordt je beperkt in je keuzevrijheid en wanneer je de duurdere variant neemt omdat je meer kan betalen krijg je de keuzevrijheid wel. Dus terecht opnieuw een tweedeling in de zorg.
Bron: http://www.destentor.nl/algemeen/binnenland/schippers-tweedeling-in-zorg-niet-groter-1.4530310

Mantelzorgers horen uit liefde hun baan op te zeggen:

Staatssecretaris Martin van Rijn ( PvdA) ontkent problemen mantelzorgers en zegt: “Mantelzorg kies je uit liefde”! Wanneer een mantelzorger voor een ouder en/of familielid gaat zorgen zal deze zijn baan op moeten zeggen en vele zullen dan in financiële problemen raken, Staatssecretaris Martin van Rijn vindt dat dit geen probleem mag zijn aangezien je mantelzorger wordt uit liefde. Een kromme redenering die nergens op slaat.
Bron:http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/28591_staatssecretaris_van_rijn_financiele_offers_horen_bij_mantelzorg

Mantelzorgers vanaf 5 jaar oud?

Krijgen we mantelzorgers van vijf jaar oud? In een WMO protocol van een gemeente, las ik de richtlijnen om huishoudelijke hulp te kunnen krijgen. Ik citeer: ‘Van kinderen vanaf vijf jaar wordt verwacht dat zij taken kunnen verrichten zoals licht huishoudelijk werk, boodschappen doen, etc.’
Nog een schokkend regeltje: ‘Er wordt géén rekening gehouden met school of hobby van het kind dat mee moet helpen in huis.’ Tenenkrommend! Waar ligt de grens? Kleine kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Ze moeten kunnen spelen, leren, ontdekken, groeien.
Bron: http://www.supportbeurs.nl/nieuws/mantelzorgers-van-5-jaar-oud

Verzorgingshuizen sluiten.

Ruim 15.000 hoogbejaarden die een jaar geleden nog recht hadden op een bed in een verzorgingshuis moeten dit jaar noodgedwongen thuis blijven wonen. Honderden verzorgingshuizen sluiten. Sinds 1 januari komen ouderen met de indicatie zorgzwaartepakket (zzp) 3, het verzorgingshuis niet meer in. Dat zijn veelal 80-plussers die moeilijk ter been zijn, weleens iets vergeten, hulp nodig hebben bij het uit bed komen, bij het douchen of de maaltijd. In een verzorgingshuis zouden ze tot 12 uur hulp per week krijgen, maar volgens de nieuwe normen is ‘zzp 3′ gezond genoeg om met de nodige thuiszorg zelfstandig te blijven wonen. De groep ouderen die het verzorgingshuis niet meer inkomt, loopt de komende 4 jaar op van 15.000 tot 56.000 in 2018.
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3573021/2014/01/07/15-000-ouderen-plots-te-gezond-voor-het-tehuis.dhtml

Kaalslag thuiszorg.

Duizenden ouderen, zieken en gehandicapten hebben de afgelopen weken van hun gemeenten te horen gekregen dat zij vanaf 1 januari volgend jaar geen of veel minder thuiszorg krijgen. Ze moeten maar een beroep doen op hun familie, buren of andere vrijwilligers. De gevolgen van de decentralisatie van grote delen van de zorg naar de gemeenten beginnen nu zichtbaar en voelbaar te worden en zal in 2015 een gigantisch maatschappelijk probleem veroorzaken.
Bron: http://www.telegraaf.nl/overgeld/gezin-zorg/22943763/__Kaalslag_thuiszorg_wordt_nu_zichtbaar__.html 

Tot slot zou ik willen zeggen, dit kabinet van VVD en PvdA met hun gedoogpartners SGP, ChristenUnie en D66 gaat maar door en door, naar mijn inzicht moet dit echt stoppen. Het is voor mijn gevoel meer dan genoeg geweest iedere burger van dit land dus ook ouderen, gehandicapten en mensen rond het minimum hebben recht op een menswaardig bestaan, wat de staat ze nu niet meer wil geven. Als Nederlander, schaam ik mij echt dood voor dit beleid en de beleidsmakers van dit land.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
248934642 e00f15e3bd politie controle1

Helft Nederlanders vindt politie te weinig zichtbaar, te druk wegens razzia’s voor de belastingdienst

5480379968 813d2c2498 ivo opstelten1

Opstelten zegt: Jij als simpele burger moet uit je doppen kijken