in , ,

Merkel staat open voor verdubbeling van “vluchtelingen” in de EU

De Duitse bondskanselier (CDU) ondersteunt het voorstel om meer “vluchtelingen” dan tot nu toe gepland blijvend in de op te nemen.

Ze bleek er vandaag voor open te staan om het aantal toegezegde plekken voor heel Europa van 20.000 naar 40.000 te verdubbelen.

Dit zou een aantal zijn dat “een Europese Unie met 500 miljoen inwoners wel aankan”, aldus Merkel na een ontmoeting met de hoge vluchtelingencommissaris van de , Filippo Grandi, en de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), William Lacey Swing, in Berlijn.

Voorwaarde zou echter zijn beter greep te krijgen op de illegale .

“Wij zijn bereid ons deel bij te dragen”

Voor garandeerde Merkel “dat wij bereid zijn ons deel te dragen.” Ze verwees in dit verband ook naar de opname van “vluchtelingen” in het kader van het EU-akkoord met , waar Duitsland al een voorschot op genomen zou hebben.

In het kader van het “Resettlement-programma” van de Verenigde Naties hadden de EU-lidstaten zich enkele jaren geleden verplicht tot het scheppen van 20.000 plekken voor “vluchtelingen” uit Syrië. Daarvan dienen 1600 mensen naar Duitsland te komen.

Bron:
www.focus.de

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waar het echt over gaat met Noord-Korea?

Gewoon even het Sleepwet Referendum tekenen!