Merkel staat open voor verdubbeling van “vluchtelingen” in de EU

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) ondersteunt het voorstel om meer “vluchtelingen” dan tot nu toe gepland blijvend in de EU op te nemen.

Ze bleek er vandaag voor open te staan om het aantal toegezegde plekken voor heel Europa van 20.000 naar 40.000 te verdubbelen.

Dit zou een aantal zijn dat “een Europese Unie met 500 miljoen inwoners wel aankan”, aldus Merkel na een ontmoeting met de hoge vluchtelingencommissaris van de VN, Filippo Grandi, en de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), William Lacey Swing, in Berlijn.

Voorwaarde zou echter zijn beter greep te krijgen op de illegale immigratie.

“Wij zijn bereid ons deel bij te dragen”

Voor Duitsland garandeerde Merkel “dat wij bereid zijn ons deel te dragen.” Ze verwees in dit verband ook naar de opname van “vluchtelingen” in het kader van het EU-akkoord met Turkije, waar Duitsland al een voorschot op genomen zou hebben.

In het kader van het “Resettlement-programma” van de Verenigde Naties hadden de EU-lidstaten zich enkele jaren geleden verplicht tot het scheppen van 20.000 plekken voor “vluchtelingen” uit Syrië. Daarvan dienen 1600 mensen naar Duitsland te komen.

Bron:
www.focus.de

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. bb schreef:

  elke europeaan wordt verplicht een vluchteling op te nemen

 2. Martin K. schreef:

  Mevrouw Merkel kijkt vooruit, een van de grootste problemen in de Westerse wereld is vergrijzing.
  Een pilletje geven mag niet, zelfs niet in Nederland, daarvoor is D66 te klein.
  Daarom een oplossing die SMART is (blijvend), overspoel Europa met culturen die dit probleem kunnen verhelpen, ofwel sta massa emigratie toe met een voorkeur voor jonge mannen.

  Mevrouw Merkel kan er natuurlijk niets aan doen, dat er soms een paar Westerse cultuur haters tussen zitten. Trouwens de hele politiek wast de hand in onschuld als de zoveelste terreur aanslag is gepleegd.
  Wat een geweldige bijdrage aan Europa en wat blijkt, de sterftecijfers stijgen en de levensverwachting gaat dalen, goed voor ons pensioenfonds en de arbeidsmarkt. Gelukkig hebben we sterke leiders met een vooruitziende blik, die de problemen in Europa oplossen.
  Mevrouw Merkel hartelijk dank!

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: