in , , , , , ,

Mestfabrieken zijn vergeven van fraude en niet duurzaam, waarom wil de overheid ze dan zo graag?

Antranias / Pixabay

Ze moeten niet denken dat straks de gigantische fabriek in Groenlo, die van mest biogas gaat maken, er komt voor de duurzame energie.

‘Zelfs als er meer energie in gaat dan eruit komt, blijft het een goed project.’

Een opmerkelijke uitspraak, want de te bouwen installatie krijgt, eenmaal draaiende, honderden miljoenen van het Rijk voor de productie van biogas, niet voor het oplossen van het mestoverschot. Geld dat komt uit de subsidiepot voor duurzame energie (SDE+).

Terwijl de bijdrage van de tweehonderd mestfabrieken – met nog 85 in de planning – aan de Nederlandse energietransitie twijfelachtig is, zeggen meerdere deskundigen.

De lijst met bezwaren van omwonenden over mestfabrieken is groot. Begin 2010 al vroeg de toenmalige VROM-inspectie, na een aantal calamiteiten met dodelijke afloop, aandacht voor de risico’s van de installaties.

Na ‘aanhoudende met afvalstoffen, misbruik van subsidies en het misbruiken van hiaten in toezicht en regelgeving’ verscheen in 2016 in opdracht van de Landelijke Milieukamer een zeer kritisch rapport over de fraudegevoeligheid van de co-vergister.

Door het bijmengen van illegale ­stoffen, zoals slachtafval en chemische restanten uit de verfindustrie, vragen de auteurs zich af ‘in hoeverre deze sector bijdraagt aan een duurzaam bodembeheer en voedselveiligheid’, staat in het vertrouwelijke document.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL overheid = landverraad = NWO
1 jaar geleden

Het grote probleem is dat de NL overheid geen kennis meer in huis heeft. Niet van mest, niet van energie, niet van CO2, niet van financiën, niet van gezondheid, niet van het belang van voeding ….
Zo’n beetje alles is geprivatiseerd (en daarmee verdween alle interne kennis) en NL wordt momenteel als een black box gerund door een paar “managers” die werkelijk van toeten nog blazen weten.
De overheid heeft alleen juristen en historici in dienst en de regering/overheid denkt op basis van een paar uitgangspunten het land goed te kunnen besturen. Naast uiteraard de belastingdienst die geen andere taak heeft om op zoveel mogelijk zaken belasting te kunnen heffen. En dan met de pestende opmerking dat “ze het niet leuker kunnen maken”. En omdat de overheid geen enkele kennis meer heeft gaat een verbouwing van het Ridderhof een miljard kosten …. who cares …

Verder is het besturen van een land kipsimpel: het basis principe van de NL overheid is dat alles moet geld opleveren. Naast de torenhoge en ellenlange lijst van belastingen moeten er ook honderdduizenden boetes er per jaar worden uitgedeeld. En hoeveel parkeergeld er per jaar niet wordt binnengeharkt …En wat te denken van de postzegelgrote kavels grond voor woningen bijvoorbeeld van € 500 per m2 …. waar landbouwgrond € 7 per vierkante meter kost. En er zijn nog duizenden meer zaken ….

Tja … En hoe bestuur je nu eigenlijk een land? Ehhh … duurzaam moet. Schoon moet. CO2 is slecht en moet niet. Zwarte Piet is discriminatie en negerzoenen ook. Aardgas moet weg en diesel mag ook niet. Hoe dat moet? Geen idee !!! 5G is lekker snel … En chemtrails is gewoon uitlaatgas van vliegtuigen … toch? Dat is het nivo waarop de overheid werkt.

NL is geen democratie maar een oligarchie. Banken en multinationals bepalen wat er gebeurt (slechts geïnteresseerd in inkomsten) en de overheid voert uit (omdat ze zelf geen beleid kunnen maken)…. En de burgers? DIe moeten niet zeuren en worden uitgebeend als slachtvee …
Het kan wat mij betreft niet missen: Nederland is het land waar de Nieuwe Wereld Orde wordt uitgetest.

EU beslist: Hongarije mag zijn grond niet alleen aan autochtonen verkopen

Opt-out orgaandonatiehandel zet streep door recht op zelfbeschikking en lichamelijke integriteit