in ,

Met ebola besmette bloedmonsters gestolen

We weten dat boeven graag waardevolle dingen stelen zoals juwelen of , maar dat met besmette bloedmonsters ook op hun repertoire staan is nieuw.

Toch is dat precies wat er is gebeurd in Guinea.

Het is een verhaal dat door Associated Press (AP) naar buiten is gebracht, met later enkele variaties in de gebeurtenissen.

Klaarblijkelijk heeft het Rode Kruis in Guinea enkele dagen geleden een minibus-taxi gebruikt om met Ebola besmette bloedmonsters te vervoeren van Kankan naar het ruim 250 kilometer verderop liggende Gueckedou om ze daar te laten testen.

De bloedmonsters waren verpakt in medicijnflesjes die door een koerier werden vervoerd in een koeltas. Naast de koerier waren er nog acht passagiers in de minibus toen deze ergens in de buurt van de stad Kissidougou werd overvallen door een drietal bandieten op motoren.

De woordvoerder van het Rode Kruis, Etienne Tolno, legt uit dat het Rode Kruis gebrek had aan voertuigen en dat ze daarom gebruik maakten van een taxi. Verder zegt hij, “Wij begrijpen niet waarom ze het bloedmonster hebben gestolen. Misschien dachten ze dat er contant geld in de thermoskan zat.”

Een paar vreemde dingen: Eerst wordt er gesproken van bloedmonsters, meervoud. Later van bloedmonster, enkelvoud. Eerst zaten de bloedmonsters in medicijnflesjes en nu ineens in een thermoskan.

Lees verder via Niburu.

 

Foto via Waag Society


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Balletje balletje van Juncker: 300 miljard blijkt 30 miljard

Leukemiemedicijn blijkt ook geschikt bij MS, prijs verveertigvoudigd