in , , , ,

Met gezichtsherkenning sneller het vliegtuig in: Je hoofd als wachtwoord

6866541534 9cee39124f face recognition

Het is de natte droom van iedereen die vaak met wachtwoorden, identiteitskaarten en paspoorten sukkelt: veilig en makkelijk overal binnen kunnen door alleen je gezicht te tonen.

‘Breeze through boarding’, noemt British Airways het: “Als je passeert langs  de security op de luchthaven van Heathrow, wordt een digitale scan van je gezicht gemaakt. Bij de gate wordt die foto vergeleken met de digitale info op je boardingpass. Komen de twee overeen, dan kan je zonder verdere plichtplegingen het vliegtuig op. De passagier gaat aan boord via een apart poortje waar zijn gezicht wordt herkend. Boarden wordt dus een vorm van selfservice.”

Duizenden passagiers maakten intussen al gebruik van de nieuwe technologie, die volgens British Airways veilig en geavanceerd is.

Veel tijdswinst levert het nieuwe systeem op Heathrow nog niet op. Bedoeling is dat het in de toekomst uitgebreid kan worden naar andere cruciale plekken op de luchthaven. Je zou dan ook door de paspoortcontrole kunnen met gezichtsherkenning. Of door de security zonder gedoe.

Over de vraag wanneer dit mogelijk zou worden, blijven ze bij British Airways voorlopig op de vlakte. “Het systeem is niet honderd procent betrouwbaar”, vond beveiligingsexpert Mary-Jo de Leeuw naar aanleiding van een eerder experiment met gezichtsherkenning op Schiphol.

Met gezichtsherkenning wordt al geëxperimenteerd sinds 1965, maar pas de laatste jaren kwam het in een echte stroomversnelling. Het is booming business: van Facebook tot Google, van het FBI tot Mastercard… allemaal zijn ze er druk mee bezig.

Alles bij de bron; HLN

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

 

Photo by jurvetson cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
briefgeheim

Geen rechter meer nodig: Tweede Kamer stemt in met zwakke privacybescherming in Grondwet

maxresdefault 5

Hoe vaccins echt gemaakt worden…