in

Met je corona: “Sea-Watch 3” weer onderweg om nieuwe buurmannen te halen

Op Twitter deelde de Duitse NGO gisteren mee dat het schip vanuit de Spaanse haven Burriana bij Valencia in de richting van de Middellandse Zee gevaren zou zijn en dat de bemanning van het schip weer betrokken zou willen raken bij “reddingsoperaties in de Middellandse Zee”.

Het schip werd al in 2019 meerdere maanden door de Italiaanse justitie in beslag genomen, nadat de toenmalige kapitein Carola Rackete zonder toestemming en met opgepikte migranten aan boord een haven op het eiland Lampedusa was binnengelopen.

Op dit moment bevindt zich nog een ander NGO-schip in de Middellandse Zee. Dit is nu op zoek naar een haven, nadat het vrijdag 120 migranten had opgepikt. Zij bevonden zich aan boord van een voor de kust van Libië in nood geraakt schip, twitterde de hulporganisatie “Salvamento Maritimo Humanitario (SMH).

De migratiebewegingen in de richting van Sicilië nemen ondertussen weer toe. Op Lampedusa kwamen sinds donderdag 302 migranten aan. Op het eiland Pantellaria landden nog eens 56 mensen.

Sinds het begin van het jaar hebben 2.696 migranten na tochten over zee Italië bereikt, in het jaar daarvoor waren dit ….

Lees verder bij de bron:  E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw jaarlijkse onderhoudsprik komt steeds dichterbij: Japan vindt nieuwe COVID-19-stam

man in green and black crew neck t-shirt holding black dslr camera

‘Avondklok 3 weken langer, scholen deels open, kappers mogen aan de slag’