in , , , ,

Met je koopkrachtpraatjes: Inflatie eurozone stijgt naar 4,1 procent, energie naar 23,5 procent!

De in de is deze maand toegenomen tot 4,1 procent. Sinds juli 2008 was dat percentage niet meer zo hoog. In september bedroeg de inflatie nog 3,4 procent.

De sterk gestegen energieprijzen zijn de belangrijkste oorzaak van de inflatiestijging.

Energie is deze maand 23,5 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van voorlopige cijfers.

Volgens Eurostat komt de inflatie in deze maand uit op 3,8 procent, een toename van 0,8 procentpunt.

Daarmee presteert ons land beter dan buurlanden en , waar de inflatie naar verwachting op respectievelijk 5,4 en 4,6 procent uitkomt.

In andere grote ën, waaronder Italië en Frankrijk, valt het inflatiecijfer lager uit. De Baltische staten en krijgen in oktober te maken met de hoogste inflatie, terwijl die in en Mala onder de 2 procent blijft.

Al enige tijd is sprake van een stijgende trend. Niet alleen gas, olie en stroom zijn duurder geworden, maar ook veel andere producten.

Fabrikanten rekenen bijvoorbeeld de hogere energiekosten door aan ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona Virus Pandemic Coronavirus  - geralt / Pixabay

Corona-leugen komt tot een eind? De Jonge weigert cijfers van vaccinatiestatus coronapatiënten in ziekenhuizen te verstrekken

Ondertussen in Amerika: Nieuwsprogramma’s gesponsord door Pfizer… ben je nu wakker?