in ,

Met je smartphone: Groot privacylek in 75% Android-toestellen ontdekt

Een lek dat in 75% van de Android-toestellen aanwezig is is een grote privacyramp, zo waarschuwt een beveiligingsexpert. Via de kwetsbaarheid kan een kwaadaardige site de inhoud van andere geopende websites bekijken. De aanvaller kan zo bijvoorbeeld webmaildata uitlezen en zien wat de browser ziet.

Ook is het mogelijk om het sessiecookie van de aangevallen gebruiker te stelen, waardoor de aanvaller de sessie volledig kan overnemen en in naam van het slachtoffer bijvoorbeeld e-mails kan lezen en versturen. De kwetsbaarheid bevindt zich in de Android Open Source Platform (AOSP) browser en zorgt ervoor dat de Same-Origin Policy (SOP) beveiliging omzeild kan worden.

Privacyramp

“Dit is een privacyramp. De Same-Origin Policy is de hoeksteen van webprivacy en is belangrijk onderdeel voor browserbeveiliging”, zegt Todd Beardsley van beveiligingsbedrijf Rapid7.

via Security.NL.

Foto via osde8info


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Erdogan dreigt: banden verbreken met Moody’s en Fitch

BAM met je banenmachine: 2015 financieel zwaar jaar voor niet-werkenden