in

Met je vaccin gedram: ‘Nederland heeft ruim 2,3 miljoen mensen met natuurlijke antistoffen’

via xandernieuws.net

Maar liefst één op de acht Nederlanders heeft inmiddels antistoffen tegen , zo meldt bloedbank Sanquin. Nu al bijna 2,3 miljoen mensen immuniteit hebben ontwikkeld zou dat de vraag naar vaccins op den duur kunnen verminderen.

De bloedbank kijkt steeds steekproefsgewijs naar 2000 verschillende donoren en concludeert dat er al een heleboel Nederlanders zijn die met een sterk ontwikkeld afweersysteem rondlopen dat vermoedelijk nog een flinke tijd is opgewassen tegen de nu bekende corona-varianten.

Na acht maanden waren bij voormalig corona-geïnfecteerden namelijk nog steeds antistoffen aanwezig.

Als er nu een nieuwe variant opduikt die niet meer kan worden herkend en bestreden door de antistoffen die een deel van de Nederlanders nu hebben opgebouwd, dan zijn we de pineut.

Maar zolang dat niet het geval is lijken we ‘geluk’ te hebben en zijn er de komende tijd minder vaccins nodig dan in eerste instantie werd gedacht.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Bij overtreden avondklok tot €8700 boete of half jaar cel’

Steeds meer mensen krijgen door dat we in de maling genomen worden: rellen in scene gezet