in , ,

Met je waterschapsbelasting: Verzekeringen duurder door hevige regenval

Als gemeenten niets doen om schade door extreme regenbuien terug te dringen, gaat de opstalverzekering in de toekomst stijgen met tientallen euro’s per jaar.

De verzekeraars proberen de verwachte schade van de steeds extremere regenval op dit moment te voorspellen. Ze verwachten dat de uitkeringen voor schade aan woningen tot 2050 flink gaan stijgen, tot mogelijk zelfs 25 procent. Verzekeraars bevestigen dat de voor de opstalverzekering daardoor ook zal gaan stijgen.

Extreme schade

De verzekeraars baseren zich op cijfers van het KNMI over de klimaatverandering. Het weerinstituut voorspelt steeds hevigere, korte regenbuien, met tot wel 150 millimeter hemelwater in 2 uur tijd. ‘Die extreme schade gaat komen, dus verzekeraars willen weten wat de gevolgen zijn,’ zegt klimaatdeskundige Pier Vellinga tegen het AD.

De verzekeraars dringen er al langere tijd bij gemeenten op aan om maatregelen te nemen: meer groen, bredere rioolbuizen en andere ingrepen kunnen het overvloedige laten wegspoelen. Maar lang niet elke gemeente kan of wil daar geld aan uitgeven.

via AD.nl.

Foto via hemkes


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moeten we niet willen : Google gaat op jonge kinderen mikken

Ex-handelaar Rabobank bekent schuld Liborfraude