in , ,

Met pensioen? Ga dan maar snel dood

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Er is simpel weg geen om de eerst komende 5 tot 10 jaar de pensioenen te indexeren omdat de dekkingsgraden van de vooral door de extreem lage rentestanden, te weinig geld verdienen op hun beleggingen.

Een pensioenfonds moet een dekkingsgraad van minimaal 105% hebben om gezond te kunnen zijn, verreweg de meeste pensioenfondsen zitten daar ruim onder, en Welzijn zit zelfs op 94% dekkingsgraad.  Peter Borgdorff van Zorg en Welzijn zegt dan ook op vragen van onze kant dat de tijd dat de pensioenen gekort gaan worden dichter en dichterbij komen.  En dat het wel tot 15 jaar kan duren voor alle schade door de lage en de lage rentestanden goed is gemaakt.

Lees verder bij de Bron: wijwillenhetweten

China zorgt voor ellende op de beurzen
De belangrijkste oorzaken voor de problemen met de pensioenen zijn de lage en de voortgaande onrust op de financiële markten. De pensioenfondsen rekenen jaarlijks op 4 tot 5 procent rendement, maar dit jaar verdienen ze weinig tot niets. Zorg en Welzijn staat voor 2015 zelfs op 1,2 procent verlies. Het afgelopen kwartaal was voor alle pensioenfondsen erg slecht.

Korten van de pensioenen komt zelfs in zicht
De pensioenfondsen zijn al jaren in herstel. Sinds de in 2008 staan de fondsen dik in de min. Nu heeft De Nederlandsche Bank bepaald dat elk fonds een herstelplan moet maken om in 12 jaar weer echt gezond te worden. Pensioenfondsen moeten groeien naar een dekkingsgraad van 125 tot 130 procent.

Pensioenfondsen als Zorg en Welzijn, PMT en ABP moeten de pensioenen vanaf volgend jaar gaan korten als de dekkingsgraad de komende maanden onder de 90 procent zakt. De fondsen kunnen dan volgens verwachting niet meer op eigen kracht herstellen. Onherroepelijk korten komt daarom steeds dichterbij.

Lees verder bij de Bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer en meer mensen kunnen de zorgpremie niet meer opbrengen

Gratis tool Detekt: Software tegen een spionerende overheid