in

Meten met 2 maten: Financiële transparantie bij u, geheimhouding bij de EU

Ja, de kost ons dan wel heel veel, je krijgt er wel wat voor terug. Zoals het meten met twee maten. Als het om uw financiën gaat volledige transparantie, als het over de financiën van de EU zelf gaat: geheimhouding.

Fighting tax evasion: EU and Switzerland sign historic #taxtransparency agreement. EU Commissioner Pierre Moscovici called the deal for an automated exchange of information “another leap towards fairer taxation in Europe.” In 2014, EU countries also agreed to ‘strengthen transparency’ among member states.

Ja, alles is geoorloofd om burgers meer belasting te laten betalen. En ja, het is inderdaad irritant als uw rijke medemens minder belasting betaalt dan u, gewoon omdat hij slimme truukjes kan bedenken. En dat wordt als reden aangegrepen om alle informatie over u bloot te leggen en centraal te verzamelen, om u daarna maar zo maximaal mogelijk te belasten.

Deze maatregel maakt echter geen enkel verschil voor de echte grote belastingontduikers. De grootst mogelijke belastingontduiking gaat namelijk gewoon door met goedkeuring van EU-voorzitter Jean-Claude Juncker himself. U herinnert zich het werk van Dhr Juncker wellicht beter als ‘Lux Leaks‘? Grote multinationals betalen door zijn werk feitelijk haast niets meer aan belastingen. Mogelijk gemaakt door EU-voorzitter Juncker himself dus. En deze ‘leap towards fairer taxation’ en toegenomen gegevensuitwisseling en ‘transparantie’ (Privacy? Waar?) veranderen daar dus helemaal niets in.

Als het op EU en belastingen aankomt gelden hele andere regels, herinner immers de recente naheffingsuitspraken van MinBuZa Koenders:

Koenders weigert opnieuw alle info over naheffing. Het CDA stelde een simpele vraag: mogen wij de correspondentie inzien tussen het en de EU? Het antwoord luidt Neen. Of naja, een Neen die verpakt ging in zoveel diffuse tekst, dat het net zo goed uit het script van De Fractie had kunnen komen.

Ja, de EU is zeker voor transparantie. Althans, als dat betekent dat ze meer belasting kunnen heffen op haar inwoners. Als het gaat over hun eigen doen en laten, dan is het geheimhouding wat de klok slaat!

Zoiets heet meten met twee maten. Zoiets heet hypocrisie. Zoiets heet de EU.

Lees verder via: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jubileum! EU regeert al 10 jaar zonder mandaat

Zo goed als zeker is dat ons opgehoeste belastinggeld à 11,9 miljard euro aan Griekse banken weg is