in , ,

Meteorologen en NASA waarschuwen dat 5G-frequenties interfereren met waterdamp, minder nauwkeurige weersvoorspellingen

Draadloze radiofrequenties die door de Amerikaanse overheid worden geveild voor mobiele -netwerken kunnen weersvoorspellingen verstoren en ze veel minder nauwkeurig maken, omdat het mobiele netwerk interferentie kan veroorzaken die voorkomt dat satellieten concentraties van waterdamp in de atmosfeer nauwkeurig detecteren, waarschuw meteorologen.

Een nieuw wereldwijd probleem.

Maandenlang hebben de National Oceanic and Atmospheric Administration, NASA en twee commissies in het Amerikaanse huis de Federal Communications Commission gevraagd om 5G-spectrumveilingen uit te stellen.

Maar de FCC is doorgegaan met de verkoop. Een veiling op 17 april betrof twee groepen frequenties: een tussen 24.25 en 24.45 gigahertz en de andere tussen 24.75 en 25.25 gigahertz.

Waterdamp probleem

Informatie over atmosferische waterdamp is aangesloten op computermodellen om te voorspellen hoe weersystemen zich zullen gedragen. De damp zendt een zwak signaal uit met een frequentie van 23,8 Gigahertz.

Meteorologen zeggen dat een 5G-station dat uitzendt in de buurt van diezelfde frequentie, kan worden aangezien voor waterdamp en ze waarschuwen dat voorspellingen minder nauwkeurig zouden kunnen zijn.

“Dit is de eerste keer dat we een bedreiging zien voor wat ik de kroonjuwelen van onze frequenties zou noemen – degenen die we absoluut moeten verdedigen, wat er ook gebeurt”, Stephen English, een meteoroloog bij het European Centre for Medium-Range Weersvoorspellingen in Reading, Verenigd Koninkrijk.

Brian Donegan, meteoroloog van weather.com, zei: “Vijfdaagse orkaanseindspoorprognoses zijn vandaag nauwkeuriger dan voorspellingen van twee dagen 25 jaar geleden. Ik zou het vreselijk vinden om te zien dat deze enorme verbeteringen een grote stap terug doen, vooral na de actieve orkaanseizoenen 2017 en 2018 die de Verenigde Staten net hebben doorstaan.“

5 g weersvoorspelling bedreiging, wereldwijde 5G draadloze netwerken bedreigen weersverwachtingen Mobiele technologie van de volgende generatie kan interfereren met cruciale satellietgebaseerde aardobservaties.

Wereldwijde draadloze 5G-netwerken bedreigen weersverwachtingen: mobiele technologie van de volgende generatie kan interfereren met cruciale op satellieten gebaseerde aardobservaties. Satellietbeeld van NOAA

Geen veilingvertragingen

In maart stuurden drie voorzitters van subcomites van US House Appropriations een brief naar FCC-voorzitter Ajit Pai met het verzoek om die maand een veiling uit te stellen.

“Zonder deze gegevens zou de prognosecapaciteit van de natie gereduceerd zijn tot de nauwkeurigheid van de prognoses geproduceerd in de jaren 1970”, schreven de Democratische congresleden volgens Roll Call. “Bijvoorbeeld, de voorspelling voor Superstorm Sandy zou de aanlanding in Maine 24 uur later hebben voorspeld dan de daadwerkelijke aanlanding in New Jersey, ongeveer 300 mijl verderop. Dit zou miljoenen Amerikanen verder in gevaar hebben gebracht.”

De brief is geschreven door Peter J. Visclosky uit Indiana, voorzitter van de Subcommissie defensie; Mike Quigley uit Illinois, voorzitter van het Financial Services-panel; en Jose E. Serrano van New York, voorzitter van de subcommissie voor handel, recht en wetenschap.

Lees verder bij de bron: Strange Sounds

Al gaat het de laatste tijd toch niet echt lekker met die voorspellingen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

It’s Time: “Democratie-waakhond” GeenStijl gaat weer Stemmentellen, doe mee!

Oxford Professor: Aliens doen biologische experimenten met mensen om klimaat-apocalyps te overleven