in

MH17: Duitse regering erkent indirect dat Oekraïne schuldig kan zijn

Uit een antwoord op vragen van de Die Linke partij blijkt dat de Duitse regering er inmiddels rekening mee houdt dat niet Rusland, maar Oekraïne verantwoordelijk kan zijn voor het neerschieten van vlucht . Afgelopen week kon uit minister Timmermans ‘slip of the tongue’ ook al worden opgemaakt dat de officiële versie van de gebeurtenissen sterk betwijfeld dient te worden, mede omdat het onderzoeksteam waar Nederland, Australië en aan deelnemen pas volgend jaar april het onderzoek op de crashsite hervat. De kans dat er dan nog bewijs wordt gevonden van de werkelijke schuldigen van de ramp, is uiterst klein (4).

De aanwijzingen dat de ramp met vlucht MH17 door de betrokken autoriteiten in de doofpot wordt gestopt, stapelen zich op. De Duitse bondsregering gaf op een vraag van Die Linke over het neerschieten van de Maleisische Boeing als antwoord:

‘De AWACS (-radartoestellen) registreerden binnen hun bereik signalen van een raketafweersysteem, alsmede een ander door AWACS niet te plaatsen radarsignaal. Het vluchtafweersysteem werd door AWACS automatisch als een SA-3 luchtafweerraket geclassificeerd, een in de hele regio routinematig geregistreerd signaal.’

SA-3 in gebruik bij Oekraïne, niet Rusland

De SA-3 werd in 1961 door de Sovjet Unie ontwikkeld en kan op vrachtwagens en aanhangers worden verplaatst. De luchtdoelraket heeft een bereik van 25 kilometer. 31 landen beschikken over het projectiel, inclusief voormalige lidstaten van het Warschaupact, waaronder Oekraïne. Rusland heeft de verouderde raket echter al lang vervangen door de S-300. Oekraïne heeft sinds 2010 een gemoderniseerde versie van de SA-3 in gebruik.

Alexander Neu, parlementariër namens Die Linke, verklaarde dat ‘het neerschieten van MH17 dubieus blijft, omdat het toestel kort daarvoor buiten het bereik van beide AWACS toestellen verdween. Er zijn geen bewijzen dat Oekraïne, Rusland of de rebellen verantwoordelijk zijn. De bondsregering heeft de schuld echter vroegtijdig bij de Russen en de rebellen gezocht. Daarmee werden de sancties tegen Rusland gerechtvaardigd. Nu geeft de regering openlijk toe dat ze eigenlijk niets zeker weet.’

Directeur Emirates: Moord met voorbedachte rade

Tim Clark, directeur van Emirates Airlines, wijst erop dat dit soort luchtafweerraketten zeer complex in gebruik zijn, waarmee hij impliceert dat zo’n raket alleen door geoefende kan zijn afgevuurd. Volgens hem kan het geen eenvoudigere hittezoekende raket zijn geweest die het toestel heeft vernietigd. ‘We hebben antwoorden nodig. Dit was een criminele daad. Ik zou het moord met voorbedachte rade noemen.’

Hij voegde eraan toe dat als hij had geweten dat Oekraïne deze luchtafweerraketten in het oosten van het land had opgesteld, hij daar niet bepaald blij over zou zijn geweest. ‘Het is duidelijk dat sommige mensen er wel van wisten. Ik maak hen echter geen verwijten, het is een zeer moeilijke zaak. De gevoeligheden bij het verstrekken van informatie die van de geheime diensten van verschillende landen afkomstig zijn, zijn van nature geheimzinnig.’ (1)

Timmermans’ cruciale fout

De slip of the tongue van minister Timmermans, die zich liet ontvallen dat een gevonden MH17 passagier een zuurstofmasker ophad (3), voedt de verdenkingen dat de waarheid over de fatale crash van meet af aan verdraaid en onderdrukt werd. Het cruciale gegeven werd tot nu toe namelijk uit alle officiële rapporten, commentaren en onderzoeken gehouden.

Timmermans ontkrachtte onbedoeld de door politiek en media verkondigde verklaring dat de Boeing in de lucht door een raket werd geraakt en onmiddellijk explodeerde, waardoor alle passagiers op slag dood zouden zijn geweest. Het zou tevens de reden zijn geweest waarom er op de ‘zwarte doos’ niets over een explosie werd teruggevonden, noch dat de zuurstofmaskers naar beneden zouden zijn gekomen en door passagiers zouden zijn gebruikt.

Westen heeft geknoeid met bewijsmateriaal

Of dit betekent dat de alternatieve versie dat Oekraïne het vliegtuig heeft neergehaald om hier Rusland van de schuld wilde geven de juiste is, kan (nog) niet met zekerheid worden gezegd. Wat wél duidelijk is dat bepaalde Westerse machten hebben geknoeid met bewijsmateriaal en het voorlopige officiële onderzoeksrapport naar de ramp hebben gemanipuleerd en vervalst, zodat de Russische president Putin de schuld kon worden gegeven.

Minister Timmermans betuigde donderdag zijn spijt over zijn opmerking, die hem op een publieke uitbrander van premier Mark Rutte kwam te staan. En dat was niet zo vreemd, want ‘we kunnen ervan uitgaan dat iedereen in het false-flag gebarende Westerse kamp eveneens zeer veel spijt had van Timmermans’ commentaar,’ concludeert Tyler Durden van Zero Hedge cynisch. (2)

Lees verder via xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het mondiale financiële systeem is frauduleus

De EBOLA© bullshit