in , , ,

MH17-werkgroep reageert op Premier Maleisië: ‘contraproductieve houding bij zoektocht naar waarheid’

Er is wat opmerkelijks aan de gang rondom . De Maleisische premier vroeg om bewijs dat de BUK- heeft afgevuurd. In plaats van dat te leveren en de boel op te helderen, volgt een golf van kritiek. Dat meldt de NOS.

Nabestaanden van vlucht MH17 schreven een brief aan de Maleisische ambassadeur in , waarin zij protesteren tegen de uitspraken van diens premier Mahathir Mohamad.

“Zijn opmerkingen zijn meer dan alleen bizar en verontrustend; we vinden ze contraproductief bij de zoektocht naar de over de moord op 298 weerloze mensen, onder wie 43 Maleisiërs”, schrijft de Werkgroep Waarheidsvinding MH17. 

“Uiteindelijk ervaren wij zijn opmerkingen, met alle respect voor de premier en zijn ambt, als verraad aan alle slachtoffers en hun rouwende families.”

Valt u iets op? De vraag: ‘waar is het bewijs?' is ‘contraproductief bij de zoektocht naar de waarheid'. In reactie op de vraag van de Maleisische premier, levert de werkgroep het volgende antwoord:

“De werkgroep wijst erop dat uit het JIT-onderzoek is gebleken dat vlucht MH17 werd neergehaald door een raket die door een lanceerinstallatie van het Russische leger werd afgevuurd.

“Dit belangrijke bewijsstuk is door de Russische Federatie verstopt en vermoedelijk vernietigd (JD: ??)”, schrijft de werkgroep.

“Ook is er onweerlegbaar bewijs dat Rusland vals bewijs in elkaar heeft gezet (JD: nog niet gezien). De Russische Federatie houdt belangrijke getuigen verborgen, getuigen waarmee het JIT graag wil praten.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oei! Nederlanders mogen pas veel later met pensioen dan ze denken

Het internet vergaat: YouTube, Gmail en andere Google-diensten liggen plat