in

Microsoft ontwerpt sneller zelflerend computernetwerk

Microsoft heeft een ‘neuraal' computernetwerk ontwikkeld dat naar eigen zeggen een stuk sneller en efficiënter is in het herkennen van afbeeldingen dan een netwerk dat eerder bouwde.

Onderzoekers van Microsoft claimen dat het netwerk met de naam Project Adam maar liefst 50 keer sneller en twee keer zo nauwkeurig is. Er waren ook dertig keer minder computers nodig dan in het Google-netwerk, dat 16.000 computers telde.

Het neurale computernetwerk wordt zo genoemd omdat het min of meer wordt gestructureerd als het menselijk brein, met computers die als neuronen aan elkaar zijn verbonden.

Het netwerk krijgt een taak en leert zelf van zijn fouten. Zo is het mogelijk om taken uit te voeren waar computers normaal niet goed in zijn, zoals het herkennen van visuele informatie. In dit geval moesten de Microsoft-computers twee verschillende rassen corgi-honden van elkaar onderscheiden. Google liet zijn netwerk katten herkennen in -filmpjes.

Bijzonder aan het systeem van Microsoft is dat allerlei processen onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd met zogenoemde asynchrone algoritmes. Dat voorkomt volgens de onderzoekers dat het systeem op een gegeven moment niet meer bijleert.

via nu.nl.

Photo by Robert Scoble


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niets te verbergen was het toch : Biechtende zwartspaarders leveren fiscus 900 miljoen op

“Mogelijk TWEE grote planeten voorbij Pluto”